Sfaturi pentru achizitionarea unui laptop

Am observat in ultima vreme o crestere a numarului de magazine online care comercializeaza laptopuri, calculatoare sau alte produse IT&C. Bineinteles, este foarte dificil pentru ele sa concureze cu giganti precum emag, evomag, cel, sau celelalte magazine, insa sunt cateva care s-au facut cunoscute destul de repede si au reusit chiar sa aiba destul de multe vanzari intr-un timp destul de scurt. Cum? Simplu, au venit cu preturi ceva mai mici, cu laptopuri mai ieftine decat concurenta, au oferit servicii mai de calitate (suport mai bun, preluarea si livrarea mai rapide ale comenzilor, discounturi, etc).

Asta este un lucru bun, deoarece cresterea concurentei conduce la scaderea pretului si/sau la cresterea calitatii serviciilor oferite de firmele concurente. De exemplu, un laptop pe care l-am achizitionat un urma cu aproximativ jumatate de an, acum l-am gasit la un alt magazin online cu aproape 20% mai ieftin. L-am cumparat in toamna anului trecut cu 2600 Ron, acum l-am gasit cu 2200 Ron, exact aceeasi configuratie.

Bineinteles, este un lucru usor de inteles si aceasta scadere a preturilor la laptopuri este justficabila, daca, pe langa cresterea concurentei, tinem cont si de faptul ca tehnologia avanseaza destul de rapid si toate produsele IT&C se devalorizeaza destul de repede. Cred ca puterea de calcul si viteza de procesare a componentelor sa dubleaza la fiecare 1-2 ani, asa ca este oarecum de asteptat ca un laptop cumparat un urma cu un an, acum sa poata fi gasit la un pret cu 40-50% mai mic.

De aceea, este bine ca atunci cand vreti sa cumparati un laptop, sa va hotarati exact la ce anume va trebuie si sa cumparati configuratia care sa va satisfaca necesitatile si nimic mai mult, pentru ca restul banilor vor fi bani pierduti. Practic, daca vreti sa cumparati un laptop pentru navigat pe internet, ascultat muzica si vizionat filme, un laptop ieftin la 1500-1600 este suficient. Nu are rost sa cumparati unul de 2000 Ron, in speranta ca poate veti avea nevoie de un procesor mai bun sau mai multi Ram. Peste jumatate de an, cu 2000 Ron va veti putea lua un laptop si mai performant, la ceelasi pret.

Asadar, ganditi-va foarte bine inainte de a achizitiona un laptop si verificati ofertele de la mai multe magazine online. Veti fi surprinsi ca veti gasi la un magazin ceva mai nou, un pret mai mic decat la magazinele clasice, amintite mai sus. Iar calitatea este aceeasi, componentele sunt aceleasi, aceeasi configuratie. Bineinteles, inainte de a cumpara de la un anumit magazin, este bine sa va interesati mai intai, sa vedeti ce spune lumea despre el, daca are review-uri, daca sunt clienti multumiti, ce alte nemultumiri au alte persoane.

Nu va asteptati sa gasiti numai review-uri pozitive pentru un magazin, deoarece nu veti gasi asa ceva. Tot timpul vor fi clienti nemultumiti, fie de calitatea serviciilor, fie unii mai ghinionisti au primit un produs defect din fabrica, insa este important ca magazinul respectiv sa aiba mai multe review-uri pozitive, decat negative.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.