Buna ziua, numele meu este Alexandru Marius. Sunt DJ si profesez de peste 15 ani in domeniul organizare evenimente pe partea muzicala. Aici intra o vasta activitate diversificata de mai multe tipuri de evenimente cum ar fi: nunti, botezuri, petreceri private, petreceri corporate, majorate, baluri boboci, aniversari de diferite tipuri (facultati, onomastici), lansari produse, simpozioane, serate tematice, cluburi si discoteci.

Dupa atatea nopti “pierdute” m-am gandit sa va impartasesc si dumneavoastra din experientele mele de pe la anumite evenimente. Mi-am dorit sa le numesc sfaturi dar dvs. nu trebuie sa le urmati intocmai ci doar sa le cititi ca sa va faceti o idee privind urmatorul eveniment din familie. Deci hai sa nu le spunem sfaturi ci mai degraba sugestii, iar sugestia de astazi se refera la cum sa alegem dj-ul pentru evenimentul nostru.

Este primul meu articol pe care-l public asa ca probabil veti gasi prin text emotiile cu care l-am scris :) Am structurat sugestiile ca subpuncte, dar nu conteaza neaparat ordinea lor:

  • Incercati sa ajungeti la o intalnire cu DJ-ul ales chiar daca timpul preseaza de cele mai multe ori, indiferent ca v-a fost sau nu recomandat. Este important sa aveti contact vizual! Exceptie cand deja ati mai lucrat cu el la evenimente anterioare si ii cunoasteti capacitatile profesionale.
  • Un DJ bun si cu chef de treaba va face intotdeauna sugestii personale in alegerea paletei muzicale pe langa optiunile dumneavoastra. Doar cei lenesi sau cei nepriceputi vor accepta in totalitate Play List-ul impus!
  • Se are in vedere un repertoriu muzical cat mai larg pentru a putea onora cerintele muzicale ce pot aparea in timpul evenimentului. Unui DJ bun nu-i va lipsi spontaneitatea si nici notiunea de nou. El trebuie sa incerce de fiecare data sa-si surprinda placut audienta.
  • Programul muzical asternut de dj va urma linia stabilita impreuna cu dvs. dar el trebuie sa tina cont si de persoanelor prezente la eveniment, asa zis-ul “feeling” al salii (sa simti sala). Un astfel de DJ va duce la bun sfarsit petrecerea, el stiind sa asigure muzica invitatilor in functie de starea lor de spirit dar si sa insereze in program melodiile alese de dumneavoastra.
  • Atitudinea dj-ului cat si prezenta sa scenica trebuiesc adaptate in functie de natura evenimentului. Pastrand proportiile, el se afla in centrul atentiei pe parcursul petrecerii, astfel ca va trebui sa se comporte ca un adevarat animator in fata invitatilor. In niciun caz nu doriti un dj care sa stea ascuns dupa monitoare sau boxe. A nu se intelege gresit… nu ma refer la infatisarea lui ci la atitudine si prezenta !
Pentru inceput consider ca sunt suficiente sugestiile de mai sus, nu vreau sa va plictisesc cu siruri interminabile de cuvinte si fraze banale. O sa-i spunem episodul 1 dintr-o rubrica intitulata Utile pentru diverse evenimente.
 
Mai multe despre acest subiect gasiti in categoria DESPRE pe dj-party.ro Daca v-a placut articolul si considerati ca este util voi continua seria. Multumesc, si nu uitati:  Alegeti bine !