Site-ul sau blogul v-a fost de curand catalogat cu continut malware ?

Site-ul sau blogul v-a fost de curand catalogat cu continut malware ?

Daca da, atunci trebuie sa luati masuri inainte ca Google sa va inlature complet site-ul din cautari si sa aveti parte de un dezastru SEO. Inainte de a sti cum sa inlaturati programele malicioase trebuie sa stiti care sunt intrumentele si tehnicile care va ajuta sa vedeti daca blogul/site-ul dvs. este infectat.Cum scanati si detectati fisierele malicioase din continutul unui site, forum sau blog:

Daca in control panel la host aveti antivirus nu ezitati sa il folositi, de asemenea puteti descarca fisierele site-ului sau ale unui eventual backup in pc si apoi scana. Pentru asta asigurati-va mai intai ca in pc-ul personal aveti antivirusul si urmatoarele tools-uri instalate si updatate la zi, respectiv Malwarebytes si Superantispyware.

De asemenea exista si o serie de instrumente foarte bune disponibile online, care pot scana in mod direct si detecta problema URL-ului ( site-ului ) dorit.

Instrumente cu care puteti detecta malware-ul de pe site-ul sau pe blog-ul dvs:

Sucuri este una dintre cele mai bune optiuni pentru a scana si detecta malware-ul de pe site-uri. In cazul in care o amenintare este gasita, scanarea listeaza fisierele infectate si evidentiaza tipul de malware sau de infectie gasita precum si liniile de cod suspicios.

Instrumente pentru aflarea reputaţiei blog-ului/site-ului dvs:

Site Advisor este un instrument care va poate ajuta sa aflati reputatia actuala a site-ului / blog-ului dvs. In cazul in care reputatia lui este marcata ca suspecta, aveti motive de ingrijorare si se recomanda o scanare mai amanuntita.

Instrumente pentru webmasteri pentru a obtine un control pe site-urile / blog-urile lor:

Google ofera propria versiune de scanare si un instrument de detectare a malware-ului numit Google Safe Browsing API. Fiecare webmaster este alertat prin intermediul paginii Google pentru webmasteri atunci cand gaseste un cod rau intenţionat sau suspect. Pentru a efectua testul introduceti URL-ul

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=yoursite.com
in browser-ul dvs. si inlocuiti numele de domeniu de la yoursite.com cu domeniul dvs.Cum eliminati malware-ul de pe site-ul / pe blog-ul dvs:

Folositi programe automate:
Utilizati software-ul numit iScanner. Este un software gratuit care poate detecta si elimina programele malware in mod automat. Programul trebuie sa fie instalat direct pe serverul ce gazduieste site-ul sau blog-ul.

Utilizati ultimul backup :
Este cel mai simplu mod de a elimina programele malware. Tot ce trebuie sa faceti este sa inlocuiti site-ul cu o copie back-up.

Atentie insa, in general majoritatea oamenilor dupa ce au o problema de securitate cu site-ul propriu, repun un backup mai vechi pe server si cred ca au rezolvat problema, insa daca fisierele au fost deja infectate este foarte posibil ca si acel backup sa fie infectat, in concluzie ei nu fac altceva decat sa o i-a de la capat.

Pentru a evita astfel de probleme, ininte sa descarcati fisierele backup in pc, asigurati-va ca aveti antivirusul updatat la zi, urmatoarele tools-uri instalate si de asemenea updatate la zi, respectiv Malwarebytes si Superantispyware, apoi puteti descarca fisierele in pc si sa le scanati.

Efectuati curatirea manuala :
O alta optiune este identificarea fisierelor individuale care cauzeaza malware-ul. Unele instrumente, cum ar fi Sucuri mentionat mai sus, pot sublinia fisierele si liniile de cod suspicios. Puteti elimina atat fisierele cat si codurile care cauzeaza problema. Curatarea manuala este o optiune care necesita timp si este recomandata doar daca nu aveti o copie de rezerva neinfectata.

Invit pe cei stiu mai multe sau au rezolvat in alt fel sa posteze aici  pentru a completa acest tutorial.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.