Specificitatile companiilor cu profil metalurgic din Romania si exemple de servicii si produse disponibile

Ramura industriei care se ocupa cu prelucrarea metalelor sau a minereurilor este numita metalurgie. Fiind primul pas in ciclul industrial, metalurgia este implicate in toate domeniile, fabricarea pieselor de metal turnate si lipirea ori sudarea metalelor fiind cel mai des intalnite. Chiar daca progresul industrial a ajutat la dezvoltarea metalurgiei, primele atestate ale prelucrarii metalelor dateaza din antichitate. In ziua de azi este practicata metalurgia feroaselor si neferoaselor, ambele tipuri fiind concentrate pe principiul cuptoarelor cu inductie folosite pentru a ajunge la producerea otelului si a aliajelor special.

 

Un alt proces, mai rar intalnit, este sinterizarea, prin care se confectioneaza piesele din metale si aliaje. Pentru cei interesati de confectii metalice, in tara noastra exista numeroase firme ce se mandresc cu o istorie metalurgica interesanta. Un astfel de exemplu este Prodima, o firma infiintata in anul 1994 si isi desfasoara prelucrarea metalica prin sudare si aschiere. Angajatii specializati si cu expertiza in domeniu garanteaza rezultate proeficiente pentru cei care aleg sa opteze pentru serviciile lor.

 

Varietatea de servicii include strunjire si frezare pana la elemente sudate, inoiri, montare si asamblare elemente metalice. Un sfat dat de specialisti este sa apelati la o firma care utilizeaza un computer cu comanda numerica si nu manuala, pentru a asigura manufactura atat a pieselor mici si a elementelor de dimensiuni mari. Industria metalurgica si cea de confectii metalice din Romania exporta aproximativ 90% din productie, deci puteti fi siguri de calitatea produselor. Normele de calitate europene sunt rigide, fiind recomandate companiile cu un sistem de asigurare a calitatii ISO.

 

In cazul Prodima, piesele se verifica pe rand inainte sa fie oferite clientului. In ultima vreme Prodima si-a extins gama de servicii si activeaza si in sectorul constructiilor sudate si a constructiilor de hale industriale. Imbunatatirea constanta a produselor si asigurarea faptului ca sunt peste nivelul pietei asigura o pozitie centrala pe piata.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.