Sunt cartusele compatibile pentru imprimanta la fel de bune precum cele originale?

print

Daca esti pe punctul sa iti cumperi un cartus pentru imprimanta, dar termenul “compatibil” te pune pe ganduri, afla ca aceste tipuri de cartuse, respectiv cele compatibile, sunt exact ca si cele originale.

Ce inseamna cartus compatibil?

Cartusul compatibil pentru imprimanta este acela care nu e fabricat de producatorul original al imprimantei, dar care functioneaza dupa aceiasi algoritmi precum unul original. Astfel, un cartus compatibil va oferi un print la fel de calitativ precum un cartus original. Papetarie.ro ofera cartuse pentru imprimanta originale sau compatibile la un pret foarte accesibil. Daca ai imprimanta Canon, Epson sau HP, poti sa “alimentezi” de aici.

Exista vreun dezavantaj al folosirii cartuselor compatibile pentru imprimanta?

Exista producatori de imprimante care notifica in manualul aparatului de birou ca folosirea de alte cartuse in imprimanta, decat cele produse de ei, duce la pierderea garantiei. Asadar, daca imprimanta inca beneficiaza de garantie, e mai bine sa folosesti cartuse originale, insa daca a trecut termenul poti sa folosesti fara nicio grija cartuse compatibile de imprimanta. Acestea nu au o calitate mai slaba, acest motiv este doar un tertip al producatorilor de a vinde articolele lor.

In schimb, s-a mai zvonit ca un cartus compatibil este mai putin durabil decat unul original – lucru neadevarat, desigur. Acestea sunt obligate sa respecte aceleasi certificari de calitate pe care le respecta si un cartus original, deci nu ar avea de ce sa dureze mai putin.

De ce sa cumperi cartuse compatibile de imprimanta?

Oamenii prefera sa cumpere aceste tipuri de cartuse datorita pretului mai redus. Daca stii sigur ca print-urile vor avea aceeasi calitate ca si in cazul folosirii cartuselor originale, de ce sa nu folosesti un produs mai ieftin?

Asadar, compara putin preturile cartuselor si vezi cum ai iesi mai ieftin. Vei vedea ca pretul cartuselor compatibile este mult mai avantajos decat al celor originale si vei fi tentat sa le cumperi. Cu toate acestea, daca inca mai beneficiezi de garantie, cumpara pentru inca o vreme cartuse originale, ca sa fii sigur ca nu pierzi service-ul gratuit.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.