Tehnologia si telefoanele mobile

 Impactul telefoanelor mobile asupra modului de viata

In trecut pentru a tine o evidenta a datelor cu caracter personal, trebuia sa se detina un jurnal in care sa se noteze orice informatie, un ceas pentru a urmari ora si o cabina telefonica pentru a efctua un apel telefonic. In zilele noastre, cu un telefon mobil, putem realiza toate aceste sarcini fara sa depunem efort. Daca avem un telefon performant avem posibilitatea de a merge dincolo de indeplinirea sarcinilor de rutina.

Primele telefoane mobile de pe piata au avut cateva aplicatii simple de baza. Acestea au inclus cerintele de servicii SMS, calculator, agenda telefonica si cateva instrumente utilitare. Pe masura ce tehnologia de telefoane mobile s-a imbunatatit, au fost create mult mai multe aplicatii si mult mai bune. Cu toate acestea, pana la introducerea Internetului in telefoanele mobile, utilizatorii nu au vazut foarte mari schimbari, insa dupa ce acest lucru a avut loc, totul s-a schimbat, si se afla intr-o continua evolutie.

Utilizarea Internetului a dat utilizatorilor de telefoane mobile, acces la multe aplicatii. Mai mult decat atat, unele aplicatii sunt folosite on-line pentru a comunica cu alte persoane sau pentru a efectua tranzactii online, pentru achizitionarea de bunuri sau pentru a retrage si a transfera bani.

Cu timpul, telefoanele smart au preluat piata. Din acest moment au fost alimentate de sisteme de operare eficiente, cum ar fi iOS, Symbian, Android ce ofera mai multe caracteristici si o performanta mai buna. Acest lucru inseamna aplicatii mai eficiente si  mai puternice. In prezent, majoritatea persoanelor  folosesc telefoane smart pentru a face aproape totul.  Astfel, alegerea unui telefon mobil poate fi o sarcina descurajatoare, tinand cont de toate modele de telefoane care au aparut intr-o varietate de forme si marimi, caractetisticile specifice… si tarife. Poti crede ca toate telefoanele mobile sunt la fel, insa acest lucru este departe de adevar. Chiar si ecranele variaza foarte mult de la telefon la telefon, iar tipul de ecran poate avea un impact mare asupra modului de utilizare a dispozitivului. Acestea au evoluat la un nivel aproape de SF si  va permit sa faceti fotografii, inregistrari video, trimite si primi e-mailuri, juca jocuri, de a asculta muzica ore in sir, etc. Acest lucru face si mai complicat procesul de a alege un telefon, mai ales daca ai nevoie de anumite caracteristici.

Insa, din fericire,  piata telefoanelor mobile din prezent ofera posibilitatea de a face alegeri potrivite tinand cont de ceea ce iti doresti dar si de partea financiara.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.