Telefoanele mobile, o evolutie spre bine

Telefonul mobil este astazi unul dintre gadget-urile indispensabile, fara de care viata si activitatile cotidiene ar fi mult incetinite, iar comunicarea n-ar mai putea fi atat de accesibila. In 1938 a aparut primul Walkie Talkie si a fost folosit mai mult in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cantarea 12 kilograme, iar semnalul ducea 8 km. Astazi, putem spune ca telefonul mobil este, practic, o mini tableta care poate si efectua si primii apeluri sau sa trimita mesaje. Glumim, desigur, dar avantul tehnologic este unul urias, aceasta tehnologie cunoscand schimbari extraordinare fie ca vorbim de dimensiuni, greutate, autonomia bateriei, sau distantele de la care se pot efectua convorbirile.

 

Putem sesiza modificari si din punct de vedere al pretului, astfel ca astazi aproape oricine isi poate permite un „telefon inteligent”. Este indicat sa consultati un comparator preturi pentru a putea gasi un pret mic pentru telefoane mobile. Daca in 1973, telefonul creat de Motorola cantarea un kilogram si jumatate si costa in jur de 3500 de dolari, astazi, un Iphone 4S cantareste undeva in jur de 140 de grame si costa aproximativ 770 de dolari. Exista si diverse oferte avantajoase la abonamentele companiilor de telefonie mobila care fac telefonul dorit sa fie mult mai ieftin.

 

Telefonul lansat de Motorola, nimit si Dyna-TAC a fost primul telefon mobil destinat publicului larg care nu era amplasat intr-o masina. Pana atunci, doar cei cu multi bani isi puteau cumpara un telefon mobil, dar si acela avea fir, fiind amplasat in automobile. Primele astfel de telefoane comerciale cantareau ~36 de kg, iar abonamentul costa in jur de 330 de dolari actuali, plus taxe pentru fiecare convorbire efectuata.

 

Astazi sunt transmise miliarde de informatii in fiecare secunda prin intermediul apelurilor de pe telefoanele mobile, asta si datorita ofertelor companiilor de telefonie mobila care ofera abonamente sau extraoptiuni la cartela prepay cu mii de minute si mesaje scrise incluse.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.