Tipurile de asigurari casco

Asigurarile auto pot fi derutante pentru multa lume; sunt foarte multe tipuri de asigurari si poate fi dificil sa iti dai seama ce acoperire esti obligat sa ai si ce acoperire ar trebui sa ai ca sa fii protejat complet.

Cand decizi cata acoperire ar trebui sa ai, este bine sa faci niste cercetari pentru a afla ce asigurare este obligatorie in tara in care locuiesti. Nu toate tarile din UE cer acelasi nivel de acoperire. Unele state cer un nivel ridicat de acoperire care ti-l ofera asigurarea, altele mai scazut. Asa ca fii sigur ca stii exact care este minimul legal al statului in care locuiesti pentru asigurarea RCA.
De asemenea incearca sa intelegi care sunt criteriile de acoperire a diferitelor tipuri de asiguarare ca sa stii daca ai nevoie de mai multa acoperire decat cea standard.

Raspunderea civila pentru vatamare corporala acopera vatamarea pe care o poti provoca cuiva conducandu-ti masina. In general e bine sa te asiguri mai mult decat limita legala ca sa nu risti sa iti pierzi bunurile in cazul unui proces intentat de o victima.

Plata medicala sau asigurarea personala pentru vatamare corporala, acopera tratamentele necesare pentru soferul si pasagerul masinii. In functie de nivelul de acoperire, aceasta polita acopera costul tratamentelor medicale.
Asigurarile CASCO pentru coliziune acopera toate daunele masinii provocate de un accident, chiar daca din vina ta. Bineinteles, o fransiza se aplica. Creditorul iti va cere obligatoriu acest tip de asigurare atat timp cat inca mai platesti pentru o masina

Acoperirea aditionala casco acopera dauna provocata de altceva decat o coliziune cum ar fi furt, incendiu, dezastru natural, vandalism, etc. Din nou, creditorul probabil iti va cere obligatoriu si acest tip de asigurare. Cand termini de platit creditul, depinde de tine daca vrei sa continui cu aceste tipuri de asigurare CASCO sau optezi pentru cea minima legala.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.