Torturi aniversare cu crema de branza

Torturile aniversare reprezinta deserturile ideale pentru orice ocazie, eveniment sau petrecere. Exista o multime de retete delicioase pentru torturi, pentru toate gusturile. Mai nou, la mare cautare in sezonul cald sunt torturile aniversare cu crema de branza. Suna ciudat combinatia? Ei bine, noi iti oferim o reteta foarte reusita, tu o pregatesti si apoi ne spui cat de gustos a fost tortul tau cu crema de branza.

Ingrediente
Blat: unt (125 gr.), zahar pudra (100 gr.), 3 oua, faina (125 gr.), ciocolata amaruie (50 gr.), zahar vanilat, praf de copt.
Crema: branza dulce (500 gr.), zahar pudra (50 gr.), zahar vanilat 2 plicuri, smantana dulce (200 ml).
Sirop: apa (1 cana), zahar (1 lingura), esenta de rom.
Decor: ciocolata alba (100 gr.), ciocolata amaruie (100 gr.), ulei 2 linguri, caise/piersici din compot.

Cum se prepara torturile aniversare cu crema de branza?
In cazul de fata, va prezentam o reteta de tort pentru copii, care se prepara usor si este foarte racoritor!

Blatul tortului
Se amesteca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu putina sare. Untul se amesteca cu faina si praful de copt, adaugandu-se galbenusurile pe rand.
O parte din compozitie se pune intr-o tava de tort, pe care o tapetati cu unt si faina. Restul compozitiei se amesteca cu ciocolata topita  si se adauga in forma de tort, peste compozitia initiala. Se pune blatul la cuptor incins la 180 grade C. Cand este copt, se scoate, se lasa la racit si apoi se pune pe un platou, pentru insiropare (se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom).

Crema pentru tort
Branza dulce se amesteca cu zaharul si smantana dulce, cu ajutorul mixerului vertical. Crema trebuie sa fie foarte spumoasa. Se intinde apoi peste blatul insiropat.

Ciocolata alba ramasa se topeste cu o lingura de ulei si se pune in forma de copt in care s-a facut blatul, si se lasa la frigider pentru 10 minute. Se scoate apoi rezultandu-se o „scoarta” pentru decor, din ciocolata alba. La fel se procedeaza si cu ciocolata amaruie ramasa. Se topeste impreuna cu uleiul, se pune in tava de copt, se lasa la frigider 10 minute si apoi se scoate asemenea unei „scoarte” pentru decor.

Tortul se decoreaza cu felii de caise/piersici si cu cele doua „foi” de ciocolata alba si neagra.

Pofta buna!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.