Totul despre acumulatorii auto

Acumulatorii auto sunt o sursa de energie reversibila care inmagazineaza energie electrica stocandu-o sub forma chimica.
Acestia reprezinta un element important in mecanismul de functionare al unui autoturism. Functia lor cea mai importanta este aceea de a furniza curent electric necesar pentru pornirea motorului, iluminare dar si aprindere.
Pe piata exista o diversitate de acumulatori auto produsi de diverite brand-uri cu caracteristici. Pe majoritatea bateriilor sunt trecute urmatoarele aspecte: domeniul de tensiune la borne care se masoara in volti, capacitatea bateriei care se masoara in Ah (amperi ora), curentul de descarcare la rece care se masoara in amperi.
Tensiunea la borne este tensiunea electica generata la bornele bateriei.
Capacitatea bateriei reprezinta cantitatea de energie electrica stocata in baterie. Capacitatea bateriei ne furnizeaza informatii despre durata timpului cat bateria ne poate furniza curent electric dar si de intensitatea curentului. Aceasta capacitate depinde si de temperatura. Capacitatea bateriei standard se calculeaza pentru o anumita temperatura ( 25 de grade Celsius) si un anumit timp de descarcare. Capacitatea depinde foarte mult de temperatura, cu cat temperatura este mai scazuta cu atat capacitatea este mai mica.
Curentul de descarcare la rece este curentul generat de baterie timp de 10 secunde, la o temperatura de de -18 grade Celsius.
Nu demult durata maxima de viata a unei baterii nu era mai mare de trei ani iar acum datorita concurentei de pe piata si a tehnologiei in continua dezvoltare durata de viata se intinde pana la sapte ani.
Este important sa cunostem aceste aspecte atunci cand dorim sa achizitionam un acumulator deoarece piata este destul de generoasa in oferte si putem fi bulversati de diversitatea produselor. O solutie pentru alegerea acumulatorilor potriviti o reprezinta magazinul de piese auto www.advira.ro. Gaseseti aici oferte avantajoase pentru acumulatori opel.
In concluzie putem sa specificam anumite aspecte de care trebuie tinute cont atunci cand alegem acumulatorii. Cele mai importante aspecte amperajul, marimea bateriei si asezarea bornelor. Pe langa acestea mai putem aminti: abilitatea de a rezista atunci cand este descarcat cu un anumit curent sau capacitatea de rezerva.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.