Totul despre Aer Conditionat

Este luna mai, dar temperatura de afara striga parc „E VARAAAAAA!!” Si vara, dupa cum bine stim, temperaturile caniculare ne fac sa ne fie aproape imposibil sa ne desfasuram activitatea in mod normal. Asta daca nu cumva ne hotaram sa achizitionam un aparat de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat pe timpul verii este aproape indispensabil in birouri pentru ca la o temperatura ridicata, disconfortul provocat de caldura impiedica corpul uman sa isi desfasoare activitatea fizica si mentala in mod normal.

Daca incercam sa tinem seama de sfaturile specialistilor care spun ca este de preferat sa curantam constant aparatul de aer conditionat si sa il pozitionam astfel incat sa nu bata direct inspre noi, atunci putem sa ne bucuram linistiti de racoarea pe care acest echipament ne-o ofera in timp ce afara temperatura urca vertiginos. De asemnea, in aceasta perioada ar fi indicat sa achizitionati un astfel de echipament, pentru ca nefiind inca vara, veti mai gasi inca preturi mici aer conditionat.

Un prim aspect la care ne uitam atunci cand achizitionam un astfel de aparat este numarul de BTU, adica British Thermal Units, care este unitatea de masura pentru caldura. Aceasta este egala cu cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei galeti de apa cu un grad Fahrenheit. De exemplu, ar fi util sa cumparati un aparat cu o capacitate de 12000 de btu, nu de 9000 de btu, care ar fi mai degraba util sa folositi intr-o camera obisnuita. Un alt aspect, in corelatie cu acesta, este numarul de electronice si electrocasnice care functioneaza in camera in care plasam aparatul de aer conditionat. De exemplu, in bucatarie ar trebui sa amplasam un aparat de aer conditionat cu o putere mai mare decat ar fi necesar intr-o camera normala.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.