Totul despre ingrijirea tenului

Tenul, ca orice parte a pielii corpului are nevoie de ingrijire regulata. In special daca esti doamna sau domnisoara. Asa dar, in ziua de astazi, pentru majoritatea problemelor tenului exista solutii moderne. Insa multi dintre noi uitam ca si natura are rolul ei in viata noastra si ne poate oferi remedii naturiste pentru ingijirea tenului. Exista zeci de retete naturale pentru ingrijirea oricarui tip de ten. Asa dar exista un program complet pentru ingrijirea oricarui tip de ten.
Primul pas pentru in ceea ce priveste pastrarea sanatoasa a tenului este determinarea tipului de ten. In functie de tenul fiecaruia se poate incepe programul complet pentru ingrijirea tenului. Programul pentru ingrijirea tenului consta in patru etape importante: curatarea, tonifierea, hidratarea si nutritia tenului.

Importanta curatirii tenului este greu de subestimat. Multi dermatologi spun ca jumatate din problemele tenului pot aparea din cauza lipsei de curatare regulata a tenului sau din cauza folosirii incorecte a produselor de curatare.
Seara de regula, tenul are nevoie de o curatare profunda, pentru a fi eliminate toate particulele de praf acumulate de-a lungul zilei, cat si urmele de grasime si transpiratie. Curatarea regulata a tenului asigura eficienta produselor cosmetice pentru ca acestea necesita aplicarea lor doar pe un ten perfect curat.

Dupa curatarea profunda a tenului, urmatorul pas este aplicarea lotiunii tonice, pentru ca aceasta sa inlature ultimele ramasite de machiaj si demachiant. Nu aplicati orice lotiune tonica. Alegeti lotiunea tonica in functie de tenul dumneavoastra. Lotiunile tonice sau mastile tonice poti fi cumparate sau pot fi preparate acasa (retete lotiuni tonice naturale).

Hidratarea tenului se recomanda sa fie efectuata de 2 ori pe zi: dimineata si seara. O piele foarte bine hidratata ramane elastica, neteda si fina multi ani. Cremele, lotiunile, gelurile si emulsiile hidratante se aleg in functie de tipul de ten. Hidratarea faciliteaza procedura de aplicare si de indepartare a machiajului.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.