Transportoare cu banda – solutie valabila practic pentru orice intreprindere

In ziua de azi, e greu de imaginat o intreprindere in care nu s-ar folosi transportoarele, atit cele cu banda, cit si elevatoarele sau cele elicoidale. Cu toate acestea gasirea solutiei perfecte pentru o anumita intreprindere este un lucru problematic, dat fiind faptul că mărfurile, conditiile, cantitatea si mediul de lucru difera de la o intreprindere la alta.

Daca sa clasificam transportoarele dupa orientare, exista doua tipuri de baza: cele orizontale si oblice. Primele se folosesc pe larg in procesul de asamblare la diferite uzine, unde detaliile trec pe banda prin diferite procese tehnologice ce mareste considerabil performanta uzinei.
In functie de materialul transportat, cantitatea si distanta, iarasi avem mai multe tipuri de banda, ea difera dupa grosime, lungime, rigiditate, termo rezistenta si multe alte detalii mici care trebuie luate in calcul. Pentru transportarea sub unghi se foloseste un tip de banda speciala numita chevron. Ea permite transportarea unor materiale sub un unghi de pina la 30 grade.

Deci care sunt pasii pentru a alege transportorul cu banda care perfect ar raspunde cerintelor afacerii dumneavoastra?

In primul rind trebuie stabilita distanta la care vor fi transportate produsele, capacitatea transportorului si unghiul fata de pamint. In functie de aceste criterii este ales motorul, tamburii de actiune, lungimea, latimea si grosimea benzii. Tipul benzii transportoare este ales in conformitate cu materialul transportat.

Pe linga tipurile enumerate mai sus, transportoare cu banda la fel se impart in mobile, portabile si stationare. Cele din urma sunt de cele mai dese ori folosite la transportarea unor materiale la distante mari de pina la 3000 m, iar uneori sunt unite in rind mai multe transportoare pentru mutarea materialului la distante foarte mari. Sunt mai ales folosite in industria extractiva.

Este inconstestabil faptul ca pentru functionarea neintrerupta a procesului tehnologic si pentru a ridica performanta intreprinderii trebuie folosita banda transportoare de calitate superioara. Orice spargere a benzii poate duce pierderi enorme, deaceea alegerea unei solutii trebuie indeplinita cu cea mai mare seriozitate si la cei mai de incredere distribuitori.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.