Trasaturile clasei de videointerfon

videointerfon color

Videointerfon color

In contextul protejarii si securizarii locuintelor sau spatiilor comerciale, pe langa  camerele video de supraveghere si sistemele de alarma, foarte frecvent promovate incep sa fie si solutiile de interfonie si videointerfonie. Acestea  vin intr-o varietate de tipuri si preturi,  de la diversi producatori, adresandu-se urmatoarelor situatii; pentru a gasi un videointerfon potrivit, click aici !

–  interfoane audio pentru scari de bloc

– interfoane audio pentru locuinte rezidentiale

– videointerfon pentru scari de bloc

– videointerfon pentru zone rezidentiale.

 

Dincolo de marca si pret, care sunt factorii de care trebuie sa tinem cont? Vom enumera in randurile ce urmeaza  cateva aspecte importante in alegerea unui videointerfon:

–  spre deosebire de sistemele video de supraveghere, aici se permite comunicarea in ambele directii (vizitator-proprietar).

– datorita progresului tehnologic, pretul acestora a scazut semnificativ. Mai mult decat folosirea doar in exterioare, ele au ajuns sa  protejeze sa camerele copiiilor (sau alte incaperi).

– initial, scopul unui interfon a fost  de a  fi montat in exteriorul intrariilor in sedii de firma, apartamente,  case cu etaj. Ele puteau fi instalate la porti sau usi, in functie de locatia preferata.  In corelatie cu sisteme electronice de inchidere, poarta sau usa putea fi deschisa automat pentru oaspetii asteptati.

– azi utilizarile acestor videointerfoane s-a extins (la fel ca si tehnologia din spatele lor). Acum oamenii le folosesc atat in interiorul cat si in exteriorul  caselor lor, fie zi, fie noapte, intr-o varietate de modalitati. Numarul locuintelor familiale ce afiseaza astfel de sisteme este in crestere.

 

Cele mai intalnite astfel  de solutii sunt cele de tip exterior, pentru caile de acces. Ele asigura in marea majoritate a cazurilor:

– o monitorizare video de calitate, prin camera video CCD ⅓ (cel mai adesea) – orientabila, cu unghi mare de vizualizare.

– functii de apel/comunicatie/deschidere usa

– conectare cu un numar variat de camere suplimentare.

– vizibilitatea noaptea (prin infrarosu)

– protectie (invelis) rezistent la apa.

– tastatura (simpla sau touch) – iluminat.

– utilizare la temperaturi ce pot sa varieze intre – 30 si + 40 de grade Celsius.

– utilizarea a 4 sau mai multe taguri de  acces.

 

Un astfel de videointerfon, a carui pret porneste de la 150 de euro, este de mare folos in special cand e vorba de afaceri mici si de locuinte mari. Sunt masuri de securitate accesibile care ajuta impotriva raufacatorilor,  chiar pentru  utilizatori precum copii, persoane cu handicap, adulti ocupati  – alaturi de un sistem automatizat de inchidere a portii se poate urmari cine e la intrare si se poate trimite un semnal pentru deschidere. Gaseste aici interfoane potrivite pentru orice locuinta sau spatiu, prin Ordis.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.