Trenul – de la locomotiva cu aburi la jocurile online

Trenul este, fara doar si poate, una dintre cele mai mari inventii facute vreodata. In 200 ani de existenta, aceasta masinarie a schimbat practic istoria omenirii si a dvenit un mijloc de transport indispensabil. Insa trenul nu e doar un mijloc de transport, in prezent trenul jucarie fiind la mare cautare de cei mici. Din acest motiv au aparut si jocurile PC cu trenulete. Dar pana atunci, haideti sa descoperim impreuna cum s-a ajuns de la locomotiva cu aburi la jocurile online.

O scurta istorie a trenului

Primele trenuri au aparut acum 200 de ani si la inceput erau folosite doar in mine. Apoi, odata cu aparitia locomotivei cu aburi, in 1804, inventatorii s-au gandit serios sa scoata trenul din mine si sa il foloseasca pentru transportul de pasageri. In 1825 s-a efectuat primul drum intre doua orase, cu o locomotiva cu aburi. A urmat apoi o adevarata explozie, in doar 20 de ani, caile ferate legand principalele orase ale Europei, si nu numai. In 1873 au aparut primele compartimente iar opt ani mai tarziu este prezentata in Anglia prima locomotiva electrica. Era destul de rudimentara dar tehnologia a avansat, iar in 1924 a fost lansata celebra locomotiva Diesel.

In prezent trenurile reprezinta un mijloc de transport foarte rapid. Spre exemplu, TGV are o viteza maxima de 525 kilometri pe ora si a fost contruit in 1981. La scurt timp au aparut trenuri de mare viteza si in celelalte state dezvoltate ale lumii.

Trenurile jucarie adorate de copii

Trenuletele sunt niste jucarii foarte indragite de copii. Practic, cei mici sunt indragostiti de trenurile jucarie gratie complexitatii si atentiei cu care sunt confectionate. De o popularitate asemanatoare se bucura si jocurile online din categoria de jocuri cu trenuri. Acestea sunt foarte amuzante si multe jocuri din aceasta categorie se regasesc in topul celor mai accesate.

Jocurile online cu trenuri de a transporta marfa sau persoane in mod virtual. La o prima vedere un astfel de joc nu ar parea foarte amuzant, insa aceasta este doar o impresie fiind jocurile cu trenulete sunt incredibil de distractive. Daca vrei sa le incerci, vei descoperi ca trebuie sa cari marfa din punctul A in punctul B, intr-o limita de timp. Iar calatoria este una plina de peripetii si aventuri extrem de interesante.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.