Trucuri de conducere pentru autocamioane

Viata unui sofer de autocamion este una monotona dar niciodata nu stiu cu ce o sa intalneasca pe drumurile lungi pe care le parcurg de aceea trebuie sa fie pregatiti pentru orice situatie.

Nu oricine poate sa fie camionagiu, este nevoie de foarta multa tarie si rezistenta pentru a face fata in aceasta meserie. Nu este usor sa traiesti pe roti saptamani la rand fara sa-ti vezi prietenii si familia, pentru ca esti plecat cu marfa in tara sau chiar si in strainatate. Ei sunt plecati cu saptamanile si de multe ori dorm in cabina camionului. Acest lucru este un factor de stres la care nu foarte multa lume rezista.

Siguranta pe sosele este foarte importanta, iar acesta de multe ori depinde de starea conducatorilor auto, de aceea o sa prezint in urmatoarele randuri cateva reguli care va pot salva viata.

  • Ai grija de starea ta de sanatate. Aceasta munca necesita o rezistenta foarte mare, iar daca corpul este slabit de boli, nu va putea face fata. Consumul de apa este foarte importanta pentru a elimina riscurile deshidratarii si organizati in asa fel drumul incat sa aveti timp sa mancati mancare sanatoasa si evitati mancarea fast-food indiferent cat de mult va place si cat timp puteti salva cu ea.
  • Stresul dumului este obositor si soferii de autocamioane pot fi tentati ca in loc de apa sa consume o bere spunand ca o bere nu conteaza. Consumul de alcool este interzis pentru soferi, este bine sa evitati orice forma de alcool in cazul in care trebuie sa conduceti, trebuie sa fiti concentrati la drum iar alcoolul poate sa reduca viteza de reactie la volan cea ce poate cauza accidente.
  • Atentie si la diferite tipuri de medicamente, unele calmante pot cauza distragerea atentiei, vedere ingreunata sau probleme de concentrare, inainte de a consuma medicamente la volan citi indicatiile si contraindicatiile medicamentului.
  • Verificarea tehnica a camionului inainte de calatorie este foarte importanta, tineti evidenta verificarilor si reparatiilor pe o fisa speciala ca sa va tineti la curent cu starea vehiculului. La fel verificati si dotarea camionului de fiecare data inainte sa plecati la drum sa nu aveti surpriza ca nu aveti la indemana triunghiul reflectorizant sau extinctorul.
  • Curatarea camionului ajuta in cresterea vizibilitatii, indiferent daca vorbim de spalarea geamurilor, oglinzilor retrovizoare, lampilor sau a proiectoarelor, ele pot conta in cazul in care vizibilitatea pe carosabil este si asa redusa.
  • Verificati toate lampile si proiectoarele sa functioneze impecabil si asigurati-va ca in trusa de accesorii auto suplimentare aveti becuri sau leduri de rezerva. In cazul in care observati pe drum o defectiune la lampi sau proiectoare este important sa incercati problema pe loc si sa nu circulati cu vehicolul pana nu reusiti sa rezolvati problema.

Daca ati facut toate verificarile si reglarile camionului puteti pleca pe drum, dar sa nu uitati ca cel mai important este sa ajungeti la destinatie in siguranta si cu marfa nedeterioriata. Regulile de circulatie sunt in asa fel facute incat daca le respectati ele asigura sosirea la destinatie in siguranta.

Pentru o mai buna echipare a camionului tau cu lampi si proiectoare de ceata, recomandam firma Strenger Er-Pol srl importator si distribuitor de accesorii auto si autocamioane.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.