Turismul pe bicicleta

bicicleteUnul dintre aspectele mersului pe bicicleta, mai putin scos in evidenta in tara noastra, e cel al cicloturismului. Foarte cunoscut in tarile vestice, acesta are adepti de toate varstele, din numeroase clase sociale. Si in Romania, exista insa numeroase trasee ori siteuri de  specialitate care sa abordeze acest subiect. Insa pe langa aceste ture, de cateva zile, care traverseaza sute de km, mai populare sunt turele de o zi, pe bicicleta. Acestea pot sa inceapa in apropierea unui oras si sa treaca prin variate locatii sau forme de relief. Asadar, pentru echiparea completa, pregatirea turei, alegeti colegii de tura si descopera un magazin de biciclete ce sa ofere toate  solutiile necesare, indiferent de bugetul alocat.

 

Care sunt zonele sau tipurile de regiune prin care te pot purta astfel de ture?

– zone montane si platouri alpine, abordate pe diverse drumuri forestiere sau carari

– difelee si chei ale diverselor rauri, lacuri, mlastini, cascade,

– obiective turistice si religioase precum: manastiri, biserici  vechi, castele, monumente, muzee, palate, case sau sate traditionale, mori, valtori, horincii, centre de mestesug si artizanat

– variate  formatiuni geologice sau speologice

– sate izolate cu ulite  de tara, gospodarii specifice unei regiuni sau alteia

– rezervatii ale naturii

– peisaje incredibile

 

Ce aspecte trebuie sa luam in calcul atunci cand abordam o astfel de tura?

– in primul rand, trebuie sa cunoastem traseul – marcajul, harta, repere; informarea se poate face cel mai adesea de pe internet sau prin asociatiile de ciclism de la nivel local sau regional (cat si cluburi sportive)

– avem nevoie apoi de echipamentele necesare, de protectie – ochelari de soare, casca, pantaloni specifici (in functie de perioada din an in care participam), de apa sau lichide pentru hidratare, mici gustari etc.

– nu trebuie sa uitam o mini trusa de scule pentru situatii de urgenta (accidente, pene, etc) cat si cateva materiale medicale pentru acordarea primului ajutor

– putem folosi harti, gps, google maps (de pe telefon)

– de asemenea, putem sa ne informam si asupra locurilor in care putem manca, ne putem caza sau campa

 

De asemenea, nu trebuie sa neglijam pregatirea bicicletei pentru o astfel de tura –  verificarea franelor, a directiei, schimbatoarelor, pedalelor, aerului din pneuri.  Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de surprize neplacute pe drum datorita neglijentei sale in ceea ce priveste piesele, setarile sau accesoriile pentru biciclete.

 

Nu in ultimul rand, se pot consulta forumurile specializate, site-urile turistice, grupurile de discutii de pe Facebook sau de pe alte retele sociale, pentru a pregati o tura perfecta. Tara noastra are o sumedenie de locuri ce merita vazute, in orice colt ar fi strabatuta. Pentru pregatirea tehnica, nu ezitati sa apelati la  un magazin de biciclete mtb ca Hypersport, disponibil atat prin locatia sa in Bucuresti, cat si online.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.