Uleiurile esentiale in aromaterapie

Unul dintre uleiurile cosmetice cele mai moderne şi mai folosite este şi uleiul esenţial, care a devenit cu adevărat „esenţial” pentru unele persoane – în special dame, căci cine altcineva poate fi mai grijuliu cu propria-i piele, care este unul din principalele lor atu-uri în „lupta” pentru cucerirea cetăţii adverse – care au devenit la rândul lor nedespărţite de acest produs natural. Şi pe bună dreptate, dacă acesta le ajută la nobila lor întreprindere.

Fiind unul dintre cele mai folosite şi implicit folositoare uleiuri cosmetice de pe piaţă, acest ulei esenţial devine nomber-one în gama acestor uleiuri naturale cu rol în cosmetică. Şi nu numai pentru dame, ci şi pentru bărbaţii care au un simţ estetic al propriului corp mai acut dezvoltat. Precum sportivii, a căror estetică a pielii este… esenţială – şi ne gândim aici la gimnaste şi mai ales la culturişti. Sport nobil culturismul, pe care, în paranteză fie spus, şi eu l-am făcut la nivel de amator, dar pe-atunci nu aveam de unde ne procura acele uleiuri.

Eficacitatea acestor uleiuri esenţiale este garantată, dar mai ales este de notat faptul că nu pot avea nici un efect secundar, cu atât mai mult unul negativ. Deci, dacă efectele lui sunt numai benefice, atunci ce motiv ne poate reţine din a-l folosi? Niciunul, desigur. Şi nici măcar vreun principu sau interdicţie de ordin religios nu ne poate reţine, căci însăşi Biblia semnalează folosirea acestor uleiuri cu rol estetic, cosmetic.

După o mai îndelungată folosire, şi după o atentă observaţie a efectului acestui ulei esenţial, abia atunci vom fi în măsură ca să constatăm eficacitatea benefică a acestuia asupra pielii sau a părului nostru, şi mulţumirea noastră nu va fi puţină. Eu, drept să spun, nu prea ştiam de acest ulei esenţial mai înainte de a fi îndemnat ca să scriu despre el, dar acuma – după ce termin de scris acest articol – sigur o să mă gândesc serios cum să îmi fac şi eu rost de acesta; c-adică îi îndemn cu toată convingerea pe alţii ca să-l folosească, şi eu nu? Ba eu cred că mai întâi trebuie ca să-l folosesc eu, şi-apoi să vorbesc în cunoştinţă de cauză; deci m-am hotărât să cer firmei producătoare care m-a delegat la redactarea acestor articole, ca să-mi pună la dispoziţie mostre din produs, pentru folosinţă proprie. Dar până atunci vă las dumneavoastră opţiunea alegerii şi folosirii acestui ulei esenţial, şi-mi puteţi comunica şi dumneavoastră părerea, căci nu sunteţi cu nimic mai în puţină măsură de a face acest lucru. Căci eu sunt aici şi scriu despre ce scriu doar datorită întâmplării; şi chiar Biblia ne vorbeşte despre „timpul şi întâmplarea care întâmpină pe toţi. Dar dumneavoastră credeţi cu un om cultivat ca mine, inclusiv biblic după cum se vede, nu ştie ce spune când spune despre aceste uleiuri? Eu înclin a zice DA!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.