Usi antifoc pentru siguranta sporita

usi antifoc

Ne place sa ne gandim mereu la siguranta, insa cand facem asta ne limitam la siguranta fata de furturi si de agresiuni fizice. Foarte putin ne gandim la siguranta fata de incendii. Desi aceasta este cat se poate de importanta.

Partea de asigurare pentru probleme cu incendii, pe care am putea sa le avem si cu care am putea sa ne confruntam la un moment dat, despre care vorbim azi sunt usile antifoc. Poate la cunoasteti sub denumirea de usi antiincendiu sau de usi ignifuge, insa este vorba despre acelasi lucru. Despre usi cu protectie la foc cu izolare termica care sunt inchise etans si care ofera o oprire de propagare a focului un anumit timp, de 30, 60, 90 sau 120 de minute. Pentru a ajunge la aceste performante compania producatoare are o formula de confectionare a acestor usi antifoc aprobata de reglementarile in vigoare si recunoscuta de autoritatile competente in domeniu.

Insa sunt mai multe tipuri de usi care au aceste proprietati de protectie la foc. Este vorba despre usile antifoc vitrate, care au si sticla rezistenta la foc, un material pe care toti il stiam ca fiind vulnerabil in fata flacarilor. Apoi sunt usile antifoc ghilotina, care se numesc asa datorita sistemului de inchidere care seamana cu o ghilotina, adica usa nu se inchide normal, ci cade dinspre tavan spre podea. Aceasta este gandita special pentru situatii de acest gen, in care este necesara izolarea unei parti de cladire pentru ca focul sa nu patrunda dincolo de ea atat de usor.

Usile antifoc industriale arata exact ca si usile industriale normale, doar ca au aceasta proprietate in plus, specifica usilor antifoc. Apoi sunt usile antifoc culisante, pentru care montajul trebuie sa se faca de catre specialisti, deoarece la acestea alinierea peretilor cu podeaua trebuie sa fie perfecta, pentru a putea garanta etanseitatea. Aceasta este o conditie obligatorie. Aveti in imagine schema clara a acestui tip de usi.

Ce ne-a mai ramas sunt usile antifoc pietonale, care sunt cele mai des intalnite. Acestea nu sunt de fiecare data folosite in cladiri care adapostesc centre comerciale sau birouri de companii. Nu sunt cele mai frumoase usi, insa se pot comanda in diferite culori, astfel incat sa se potriveasca personalitatii fiecarui brand.

Toate acestea se pot achizitiona de la www.Usi-tehnice.ro, o companie de specialisti cu sediul in Bucuresti, insa care are proiecte in toata tara.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.