Utilitatea paravanului de cada

A face dus în cada este un lucru obisnuit in multe locuinte din Romania. O cada de baie are o gama mai larga de utilizare decat o cabina de dus iar acum este usor sa alegi un model de cada care sa permita atat o baie relaxanta, cat si un dus relaxant. O cada in care doriti sa faceti dus ar trebui sa aiba partea inferioara plata, pereti verticali si ar trebui sa aiba si un paravan pentru dus. Oricum, chiar si un lucru atat de simplu, care poate fi oferit de oricare producator de cabine de dus, ar trebui sa respecte anumite cerinte si in general pentru cazile atipice se potrivesc doar parvanele de la acelasi producator de la care ati cumparat si cada. Alegerea buna presupune posibilitatea de a pastra baia uscata, curata si sa fie usor de intretinut.

 

Paravanele pentru dus pot fi montate pe aproape orice fel de cada, fie ca este o cada de colt, asimetrica sau cu forma rectangulara. Marii producatori vin paravanele construite special pentru fiecare tip de cada din gama lor. Pentru anumite cazile rectangulare(drepte) se poate alege dintr-o gama larga de paravane universale si se potrivesc si de la alti producatori. Daca va axati asupra unei game de la cei mai buni producatori de cazi, nu puteti gresi in ceea ce priveste calitatea alegerii paravanului. Paravanele universale pot fi montate pe aproape orice model de cada, indiferent de materialul din care este facuta cada. Trebuie insa sa fiti foarte atenti la cat de drepte sunt profilele paravanului, deoarece in special  cazile de tip mai vechi, tind sa aiba forma marginii mai rotunjita. Oricine poate monta un paravan de cada, atata timp cat zidul este vertical si are suprafata neteda (faianta nu este bombata). Chiar daca peretele pe care se monteaza nu este drept se pot compensa anumite abateri de nivel din profile de extensie.
Sa fie sau nu pliabil?
Aproape toti producatorii vand paravane pliabile sau fixe. Fiecare dintre aceste modele au avantajele lor. Paravanele pliabile sunt construite intr-o rama si au profile verticale (depinde din cate bucati  este construit – doua, trei sau chiar cinci parti). Avantajul paravanelor pliabile este ca salveaza spatiul, deoarece acest sistem  poate fi pliat la perete si nu incomodeaza accesul in cada sau curatarea marginii cazii. Trebuie insa sa nu uitam ca doar putini oameni tin cont de pozitionarea bateriei sau de faptul ca marginea cazii are o tetiera pentru cap sau are un profil ergonomic, similar cu o tetiera. In aceste cazuri plierea la perete va fi dificila sau poate imposibila, pierzand astfel un cosiderabil avantaj conferit de acest model de paravan. Bateria de cada sau setul de dus trebuie pozitionat astfel incat atunci cand se pliaza paravanul sa nu loveasca nici unul din aceste elemente.

Un alt avantaj semnificativ este acela ca paravanul pliabil poate acoperi un spatiu mare in jurul cazii, prin urmare dusul va fi mai confortabil. Este adevarat insa ca pentru acest confort sporit, veti plati cu timpul alocat intretinerii paravanului, deoarece la un paravan fix, nu veti avea atatea elemente de curatat, atatea profile si atatea margini unde se poate acumula murdaria.

Deasemenea marii producatori de cabine sau paravane de cada au inclus un tratament de protejare anti-calcar al sticelei care fie este inclus in timpul tratamentului termic sau aplicat dupa (tratament care se reinnoieste intr-o perioada specificate de producator). Acest tratament ajuta ca paravanul sa fie mai usor de curatat si de intretinut.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.