Vanzarile de autoturisme noi si vechi in 2012

anunturi-autoTara noastra a cunoscut in acest an a 5-a scadere consecutiva a pietei locale auto. In acelasi timp, putem vorbi de cea mai extinsa perioada de recesiune din ultime 20 de ani. In 2012, vanzarile masinilor noi au scazut astfel in Romania cu 20% (fata de 2011), si cu 75% fata de anul 2007. Din acest procent, s-a mai constatat ca opt din zece masini au fost achizitionate de catre companii; in timp ce persoanele fizice (chiar cu ajutorul programului Rabla) au achizitionat cu 40% mai putine autoturisme noi. Informatiile sunt oferite de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) .

In acest context, se observa o deplasare a interesului catre achizitia de masini second hand. Apelarea la forme de publicitate prin diverse anunturi auto pare a fi cea mai usoara modalitate de a gasi un autoturism folosit, dar la un pret avantajos si intr-o stare buna.  Portalurile online de mica publicitate, in special cele axate pe acest segment al pietei, reusesc sa stranga zilnic mii de vizitatori, din toate partile tarii. Exista cateva motive intemeiate pentru acest fapt – ele privesc atat vizitatorii, posibilii cumparatori (cei care se informeaza, compara, contacteaza), cat si dealerii sau persoanele fizice care posteaza aceste anunturi. In primul rand, spatiul extins disponibil pe site-urile de acest gen permite afisarea unor descrieri detaliate, inserarea unor fotografii relevante si a datelor complete de contact. Acestea ofera o mai mare siguranta, incredere si transparenta in randul cititorilor. In al doilea rand, faptul ca acestea sunt gratuite este un alt avantaj. Fata de alegerea unor publicatii scrise standard, adaugarea acestora se realizeaza din fata calculatorului, in cativa pasi simplii, intr-un timp relativ scurt.

Pentru a completa aceste anunturi auto gratuite, se cer informatiile de baza ale masinii, alaturi de cateva imagini reprezentative. De cealalta parte, in cazul vizitatorilor, cautarea avansata este de un real folos, in cazul in care se cunoaste exact modelul masinii dorite. Un alt formular va sorta datele despre motor, culoare, anul fabricatiei, pret (cuprins intre doua valori) si asa mai departe. In concluzie, segmentul de autoturisme vechi este cel care ofera o anume dinamica pietei de masini din tara noastra, pentru 2013 si poate si pentru urmatorii ani.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.