Viena, capitala muzicii clasice

Viena, capitala Austriei este un oras situat in extremitatea a acestui stat si este traversat in totalitate de catre fluviul Dunarea. Acest superb oras, cu cladiri in stil baroc a fost multe secole centrul Imperiului Habsburgic. Orasul a fost considerat o lunga perioada de timp capitala muzicii clasice, dar si a operei. Cele mai importante nume care au trait si au lucrat aici sunt Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss, Vivaldi sau Mahler.

VienaViena este vizitata an de an de o multime de turisti din cauza cladirilor marete si elegante. Pe langa toate acestea, oamenii o aleg din cauza imenselor colectii de arta din muzee sau pentru calitatea deosebita a restaurantelor. Pentru cei care nu stiu, cafeaua vieneza este o adevarata institutie istorica. Acele persoane care traiesc aici spun ca acest obicei a fost stabilit pentru prima data de catre polonezul Frans Georg Kolschitzky, care a adus cafea furata de la turci in anul 1683 si de abia in anul 1685 a obtinut permisul de a comercializa aceasta cafea in oras.

Cele mai multe atractii turistice din oras se gasesc pe o cunoscuta strada pietonala, chiar in centru. Aceasta zona a fost odata imprejmuita de zidul de aparare al orasului. Dupa o perioada mare de timp a fost inlocuit cu bulevardul Ringstrasse, o sosea circulara ce imprejmuieste intreaga zona.

In fiecare dimineata in capitala Austriei, in piata Naschmarkt, localnicii vand cele mai prospete produse si cele mai bune branzeturi specifice zonei. Una peste alta este un oras numai bun de vazut si fiecare dintre voi va ramane cu cateva impresii Viena foarte bune, iar din aceasta cauza m-am gandit sa va arat si sa va prezint cele mai frumose atractii turistice din oras.

Turnul Dunarii numit Donauturm

Este cea mai inalta cladire din Viena avand o inaltime de de 252 m. Aceasta atractie turistica a fost deschisa pentru prima data in anul 1964 si restaurat in anul 1991. In interiorul turnului exista si un lift care duce pana la 165 metri in doar 45 de secunde. Tot aici s-a construit si un restaurant rotitor care ofera o groaza de privelisti uimitoare asupra intregului oras.

Palatul Hofburg

Este cea mai noua constructie ridicata intre anii 1881 si 1913. Punctul de atractie al cladirii este Colectia de arme care se situeaza pe locul al doilea ca fiind cele mai mari din lume, dupa colectia Muzeului Metropolitan de Arta din New York.

Trezoreria Imperiala Schatzkammer

Aceasta locatie se gaseste chiar in Palatul Hofburg si este distribuita in doua sectoare Profanul imperial si Bogatia sacerdotica. In primul sector se pot vedea bijuterii iar in cel de-al doilea sector se gasesc obiecte de arta ecleziastice. Locul cel mai des vizitat si cel mai cunoscut al Trezoreriei Imperiale este coroana – simbolul suveranitatii care exista inca din anul 962.

Schmetterlinghaus

Aceasta atractie turistica din Viena este numai buna pentru cei mici si mai ales pentru cei care iubeasc cu adevarat fluturii. Schmetterlinghaus mai este cunoscuta si sub numele de Casa Imperiala a Fluturilor Tropicali pentru ca aici exista o sera tropicala care tine o colectie foarte mare de fluturi vii. Este o experienta unica sa fi inconjurat de atatia fluturi frumosi.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.