Zona Bran-Moieciu

Zona Bran-Moeciu este una dintre cele mai noi statiuni montane din Romania, situata in centrul Romaniei cu un factor turistic in plina dezvoltare. Comuna Moeciu a fost infiintata in 1968 si este una statiunea cu cele mai mari depresiuni intramontane din Romania. Obiectivele situate in jurul acestei comune sunt foarte importante cu o istorie si cultura veche de cateva secole. Locurile de vizitat ale turistilor sunt Muzeul satului, Pestera Dambovicioarei, Cheile, Biserica Maicii Domnului si alte importante monumente naturale ca parcul national Piatra Craiului si Pestera cu lilieci. Pe departe cel mai important monument pe care il detine aceasta statiune este Castelul Bran.

Castelul Bran este un monument istoric important al Romaniei, si este un loc foarte vizitat de catre foarte multi turisti straini pentru legenda lui Dracula. Prima data construit in secolul al XIII-lea, in totalitate numai din lemn de catre ordinul teutonic. In 1242 este distrus de catre mongoli in invazia lor pe teritoriile romanesti. Reabilitarea sa a fost  facuta mult mai tarziu de catre Sigismund al Ungariei. Constructia a fost facuta din piatra in totalitate si era un punct strategic de aparare dintre Transilvania si Valahia. Este un monument inscris in toate ghidurile turistice din toata lumea si este foarte apreciat de majoritatea turistilor.

S-au facut foarte multe descoperiri arheologice in urma sapaturilor facute de-a lungul timpului in comuna. Una dintre cele mai mari descoperiri a fost facuta de Stelian Cosulet care a reusit sa gaseasca un castru roman folosit pentru fortificatiile romane din timpul ocupatiei in Dacia.

Statiunea are un lant de oficii de cazare foarte bun, el cuprinde hotele, pensiuni,vile si alte modalitati de cazare in care majoritatea turistilor care vor sa viziteze se pot caza. Preturile sunt foarte bune avand in vedere serviciile de care turistii au parte, majoritatea optand pentru un sejur all inclusive cu toate facilitati. Sunt mai multe locuri unde turistii isi pot petrece timpul liber, restaurante, cluburi si multe altele. Restaurantele din Bran au servicii de calitate la preturi foarte mici care includ, mancaruri traditionale sau din alte culturi, spectacole si seri de dans in cele mai bune conditii. Este o locatie pentru vacanta excelenta plina de distractie si relaxare.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.