Zone cu potential imobiliar imens in Cluj

zone cluj napocaNu degeaba se spune despre Cluj ca ar fi a doua capitala a tarii pe langa Bucuresti. In conditiile in care celelalte orase din jur par a fi afectate puternic de criza, Clujul continua sa se dezvolte si sa creasca atat in dimensiuni, cat si in numar de locuitori. Indiferent din ce parte ai veni in oras, fie dinspre Oradea prin Floresti, fie dinspre Turda pe strada Buna Ziua sau prin Feleac, e imposibil sa nu se observe noile blocuri construite.

Adevarul e ca… sunt multe zone in Cluj sau in jurul lui care au un potential imobiliar imens, care deja a inceput sa fie exploatat de catre cei care se ocupa cu investitiile imobiliare. E usor de inteles si de ce: pretul apartamentelor din zonele centrale sau din cele rezidentiale e destul de mare, astfel ca cei care isi cauta o locuinta se orienteaza spre locuri mai ieftine, cum ar fi zonele Floresti, Gruia, Feleac, Buna Ziua etc.

O simpla privire peste anunturile unui site imobiliar confirma cele spuse mai sus: daca pretul unui apartament cu 3 camere intr-o zona buna a Clujului este in medie in jurul sumei de 65000 de Euro, in Floresti sau in Feleac preturile scad la jumatate sau chiar la mai bine de jumatate.

Zona Buna Ziua este un caz mai aparte. Fiind practic dintr-un cartier al Clujului, preturile sunt un pic mai mari, insa si situatia e diferita: in zona se afla depozite de materiale de constructii, hypermaket-uri (Lidl fiind cel mai mare din zona), scoli, si in plus, este frecvent circulata de mijloace de transport in comun. Ca urmare, preturile sunt un pic mai mari, insa mai mici decat in restul cartierelor rezidentiale.

Si in zona coloniei Borhanciului au inceput sa se construiasca multe blocuri. Pe langa peisajul frumos, zona incepe de la capatul strazii (de la baza, mai exact) Buna Ziua, deci este apropiata de statiile de transport public. In zona s-au construit vile, blocuri de duplexuri, dar si apartamente clasice, fiind adresate in special familiilor cu copii. In ce sens? Ei bine, perimetrele blocurilor sunt inconjurate de garduri, accesul este controlat pe baza de interfon, iar in spatele blocurilor exista spatii verzi mari, cu pomi si locuri de joaca arhisuficiente.  Din zona coloniei Borhanci pana la cel mai apropiat hypermarket se fac aproximativ 7 minute cu masina in conditii de trafic greu, lucru care infirma din start orice zvon conform caruia transportul ar fi o problema.

Asadar, marele avantaj al Clujului in fata Bucurestiului sau a altor orase e faptul ca si zonele rezidentiale din afara lui sunt super accesibile, atat din punct de vedere al pretului, cat si al transportului. Mai mult, datorita reliefului, orasul si imprejurimile sunt destul de compacte si bine pozitionate, plus ca arterele de circulatie inca nu sunt pe atat de aglomerate (in special in perioadele de dinaintea si de dupa anul universitar) pe cat le place unora sa vorbeasca. Asadar, daca vreti o locuinta in Cluj, poate nu ar fi rau sa includeti in cautari zonele amintite mai sus.

Pe ActivInfo se pot citi mai multe informatii de actualitate din domeniul imobiliar.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.