Pentru casa

Cum sa alegeti un frigider !

Cateva sfaturi utile care va vor fi cu siguranta de ajutor in alegerea unui frigider:

–          In functie de numarul de persoane sau de preferintele culinare ganditi-va ce tip de frigider ar fi potrivit pentru dvs. : frigider simplu (cu o usa si congelator interior), combina frigorifica cu 2 sau 3 usi (compartiment separat pentru congelator, frigider si eventual racitor pentru fructe, bauturi). Un frigider mai mic decat nevoile Dvs. va fi supraincarcat si va functiona in afara parametrilor normali.

–          In primul rand, masurati locul unde va fi amplasat noul frigider, tinand cont de spatiul (20 cm) din jurul frigiderului necesar ventilarii. Daca doriti sa cumparati un frigider pe care sa il incadrati in mobila, fiti atenti la masuratori; aveti grija sa luati in considerare spatiul de ventilatie pentru ca frigiderul sa functioneze normal, mai ales vara. Lipsa spatiului necesar ventilatiei poate cauza o functionare defectuoasa si un consum marit de energie electrica.

–          Analizati modelele producatorilor existenti pe piata si comparati avantajele/dezavantajele si preturile. Vizitati magazinele de electrocasnice si solicitati cat mai multe detalii. Online puteti gasi preturi bune pentru aceleasi produse.

–          Informati-va despre clasa energetica, consumul si zgomotul facut de frigider. Este mai avantajos sa cumparati un frigider putin mai scump, dar cu consum redus si care sa aiba o functionare silentioasa.

–          In functie de conditii si posibilitati puteti alege frigidere/congelatoare cu moduri de racire diferite:  dezghetare automata, racire cu curenti de aer, cu 1 sau 2 motoare, cu electrovalve, cu termostat sau comanda electronica s.a.

–          Studiati certificatul de garantie al frigiderului : daca exista garantii asupra componentelor, in cat timp se obliga producatorul sa repare defectele aparute, durata medie de functionare a frigiderului. Producatorul trebuie sa va asigure piese de schimb pe toata durata medie de functionare specificata in certificatul de garantie.

–          Daca nu va descurcati cu toate aceste aspecte tehnice, solicitati sfatul unui frigotehnist specializat in reparatii frigidere, technician care va poate oferi informatii utile referitoare la fiabilitatea diferitelor marci sau modele de frigidere. Mai multe detalii gasiti pe www.RoServicii.ro

Related posts
CUMPARATURIPentru casa

Care sunt principalele obiecte sanitare de care ai nevoie in baie?

CUMPARATURIPentru casa

Prinde reducerile la sanitare Grohe si alege din sute de produse de renume

CASA SI FAMILIECUMPARATURIPentru casa

Dispenser sapun de cea mai buna calitate: unde il gasesti si cum il alegi

CUMPARATURIPentru casa

Intampina noul an cu un model deosebit de mobila dormitor!

Sign up for our Newsletter and
stay informed