Afaceri

Cea mai grea etapa din infiintarea firmei

Daca vrei sa iti infiintezi firma, exista o serie de lucruri pe care va trebui sa le ai in vedere, incepand de la tot ceea ce inseamna strangerea documentelor necesare si plata taxelor aferente pentru infiintare, precum si stabilirea tuturor detaliilor in ceea ce priveste infiintarea ei.

 

Inainte de toate, va fi nevoie sa stii ce tip de firma vei avea. Aceasta poate fi un SRL – Societate cu Raspundere Limitata, PFA – Persoana Fizica Autorizata, II – Intreprindere Individuala, IF – Intreprindere Familiala, SA – Societate pe actiuni, Asociatie sau Fundatie. In functie de activitate pe care vrei sa o intreprinzi va fi nevoie sa alegi una dintre acestea. De aceea cel mai bine este sa obtii sfatul unui specialist, care sa iti recomande cea mai buna varianta in functie de ce iti doresti si resursele pe care le ai la dispozitie.

 

Inainte de a-ti infiinta o firma va trebui sa ai in vedere si tot ceea ce tine de activitate imediat urmatoare. Va trebui sa te gandesti la persoana responsabila de contabilitate si gestiune a resurselor din firma, dar si la partea de promovare. O firma de care nu stie nimeni, in mod sigur nu va avea foarte multe sanse de reusita.

 

Pentru a-ti fi cat mai usor, cel mai bine este sa cauti toate aceste informatii inainte sa incepi demersurile pentru infiintarea firmei si sa iti construiesti din timp o strategie pe care sa o urmaresti si in care sa ai foarte bine clarificate cheltuielile pe care le vei avea, cel putin in primele 6 luni de activitate.

 

De fapt, cea mai dificila parte din infiintarea unei firme va fi intotdeauna aceea de cautare a informatiilor de care ai nevoie, a celor mai bune oferte pentru servicii de infiinare de firma, stabilirea sediului social, tinerea contabilitatii, promovarea, plus alte cheltuieli care vor mai rasari pe parcurs.

La fel de important este ca de fiecare data cand intampini o dificultate, sa iti mentii motivatia la un nivel ridicat si sa reusesti sa treci peste orice pastrandu-ti o atitudine pozitiva fata de ceea ce se intampla. Daca infiintarea firmei este suficient de importanta pentru tine, in mod sigur vei reusi sa gasesti acele metode prin care sa obtii rezultate, chiar daca sunt stabilite pe termen lung si nu tin de un succes rapid si imediat.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed