AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

Ai o vie in curte sau la camp, pe care cauti sa o ingrijesti cat mai bine cu putinta? Agil erbicid este o solutie care te ajuta sa reduci considerabil din munca pe care o depui in timpul verii, intrucat cu ajutorul ei poti indeparta eficient buruienile care dauneaza vitei de vie. In loc sa prasesti pamantul de 3 – 4 ori intr-o singura vara, vei reduce aceasta actiune la 1 sau maximum 2 ori. De aceea, este bine sa cunosti cat mai multe lucruri despre erbicidul pe care il ai la dispozitie!

Agil erbicid – caracteristici

Erbicidul actioneaza sistematic impotriva buruienilor gramine si selective mai ales cand vine vorba despre culturile dicotiledonate. Dupa ce aplici substanta, ea este absorbita de catre frunzele buruienilor in aproximativ o ora, iar apoi se transloca in toate punctele de crestere intensa, adica spre radacini si rizomi. Acesta este locul in care enzimele si acizii grasi din celulele meristematice sunt inhibate.

In final, buruienile mor dupa doar 1 – 2 zile de care ai dat cu erbicid, iar pe termen lung isi diminueaza foarte mult capacitatea de crestere si, in acelasi timp isi diminueaza capacitatea de crestere.

Cand este recomandat sa aplici erbicidul?

Atunci cand observi ca buruienile au rasarit si inca sunt intr-o faza tanara este momentul optim sa aplici erbicidul. Aceasta solutie combate extrem de bine gramineele perene, asa cum sunt speciile de pir si costreiul. De preferat este sa alegi o zi in care afara este soare, iar nivelul de umiditate nu este crescut. In cazul in care ar ploua, erbicidul ar fi ,,spalat”, iar efectele nu ar fi mai atat de vizibile.

Mod de utilizare

Potrivit recomandarilor de utilizare din partea producatorilor, ideal este sa aplici tratamentul astfel:

  • 0,5 l/hectar pentru gramineele anuale, cu exceptia Poa annua;
  • 1 l/hectar pana la inceputul impaierii, cand buruienile sunt deja intr-o faza mai avansata de crestere;
  • 1,2 l/hectar daca buruienile se afla in faza finala a impaierii.

Cu ce tipuri de obiecte poti aplica erbicidul?

In functie de suprafata pe care ai cultivat vita de vie, poti folosi vermurel pentru a aplica erbicidul. Cu cat vermurelul are o capacitate mai mare, cu atat iti va fi mai usor sa elimini buruienile. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti pui acest obiect in spate, iar apoi sa folosesti maneta speciala pentru a pulveriza erbicidul acolo unde ai nevoie.

O alta solutie pe care o ai la indemana este aceea de a folosi o pompa manuala – aceasta varianta este eficienta numai daca ai foarte putini butasi de vie si nu trebuie sa stropesti mult.

Care sunt beneficiile de care ai parte cand folosesti un erbicid de calitate?

Lista de avantaje pe care trebuie sa o iei in considerare cand vine vorba despre tratamentul cu erbicid este una destul de consistenta:

  • reduci din activitatile pe care trebuie sa le intreprinzi pentru a reduce din buruienile perene
  • oferi vitei de vie posibilitatea de a se dezvolta armonios si de a-si extrage din pamant toate mineralele de care are nevoie, alaturi de o cantitate optima de apa
  • iti sporesti considerabil recolta la sfarsitul verii.

Magazinele online iti pun la dispozitie o gama larga de erbicide vita de vie din care poti alege, pentru a te bucura de rezultatele pe care ti le doresti. Ulterior, iti poti produce singur vinul, pentru a te bucura de savoare si gust la cote inalte!

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

AfaceriMarketing

Cum influenteaza scorul de calitate o campanie AdWords? Afla acum mai multe despre asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *