CASA SI FAMILIE

Cum sa iti cresti copiii astfel incat sa devina antreprenori de succes?

Viitorul este plin de incertitudini. Pana cand proprii nostri copii devin adulti, locurile de munca pe care contam astazi si credem ca sunt sigure, s-ar putea sa nu mai existe. In plus, unele persoane nu sunt potrivite doar pentru a fi simpli angajati. Unii oameni se nasc cu trasaturi care sunt adaptate pentru a intra in lumea riscanta si interesanta a antreprenoriatului.

Au tot aparut o serie de cursuri pentru copii menite sa ii invete cate ceva despre fenomenul numit educatie antreprenoriala.

Daca credeti ca aveti un astfel de copil, aici sunt cateva sfaturi pentru a-i ajuta sa obtina o cariera si un viitor de succes:

  1. Scoala la domiciliu.

De regula, antreprenorii incep viata prin esecuri la scoala. Ei tind sa nu se acomodeze cu sistemul rigid al invatamantului public. Sistemul scolar a fost conceput pentru a pregati oamenii pentru locuri de munca normale, in fabrici si birouri.

Acesta nu a fost conceput pentru a crea antreprenori.

Indiferent daca alegeti sa il scoateti din sistemul scolar de stat pentru a face scoala la domiciliu, sau doar ii ajutati la invatatura, este important sa le predati copilului dumneavoastra cunostinte despre antreprenoriat. Puteti sa va invatati copilul despre bani, facand conexiuni sociale, adaugand valoare si cautand oportunitati din mediul lor inconjurator. Acestea sunt toate lucrurile care sunt slab abordate de catre majoritatea scolilor. Tot acestea sunt, de altfel, elemente critice pentru succesul antreprenorial.

  1. Ajuta-ti copilul sa isi stabileasca un program care sa ii fie de folos.

Se spune ca “Cine se trezeste dimineata, departe ajunge”, acest lucru poate fi adevarat pentru unii oameni, dar unul dintre avantajele de a fi antreprenor este acela ca iti poti crea singur un program de munca. Asta nu inseamna ca trebuie sa te trezesti neaparat devreme.

Foarte multi antreprenori cunoscuti, nu se trezesc devreme. Ei au de obicei o rutina zilnica, dar rutina zilnica de CEO de succes nu se poate compara cu rutina unui CEO normal.

  1. Cauta sa rezolvi anumite probleme de sanatate fara medicamente.

Tulburarea bipolara este poreclita “boala CEO”. Cateva exemple binecunoscute ale fondatorilor care au avut acest diagnostic ii includ pe Ted Turner, Steve Jobs si toti cei trei fondatori Netscape. Ei au fost pionierii tehnologiei si au imbunatatit lumea din jurul nostru.

In loc sa oferim medicatie pentru orice problema pe care un copil ar putea sa o aiba, cautati mai degraba metode prin care sa antrenati si sa relaxati mintea copiilor.

Daca acestia iubesc sa participe la dezbateri, lasati-i sa se alature unei echipe de dezbateri si sa devina foarte buni la asta. Incercati sa le gasiti punctele forte si sa ii incurajati sa isi controleze aceste abilitati si sa jongleze cu el, nu ii lasati sa se focuseze pe punctele lor slabe.

  1. Oferiti-le experiente relevante inca de la varste fragede.

Exista o abundenta de oportunitati pentru a face bani in aceasta lume. Chiar si la o varsta frageda, copiii pot fi invatati sa vanda jucariile vechi si pe care nu le mai folosesc. Ei pot fi invatati sa-si vanda bunurile lor vechi oganizand vanzari in cartier, sau chiar pe site-uri online. Ajuta-i sa isi dea seama cum sa stabileasca preturile si cum sa negocieze. Atunci cand copiii invata ca vechiturile lor sunt o comoara pentru alte persoane, iar acestia vor plati pentru acea comoara, o cu totul alta lumea se va deschide pentru ei.

Va fi ceva foarte distractiv pentru ei, nu va fi o corvoada sa invete arta de a face bani, mai ales cand banii merg in buzunarele proprii.

Initiaza-I in tainele calculatorului investind in cursuri IT pentru copii. Pot ajunge programatori ce vor inventa o aplicatie care le va adduce castiguri nemaipomenite.

  1. Nu le da alocatia

O alocatie primita in mod regulat de catre copiii, va fi perceputa ca si un salariu de acestia. Lasati-i sa castige bani ajutandu-va la treburile casei, sau prin orice alt mod, dar nu ii antrenati sa se astepte sa primeasca bani in fiecare saptamana. Daca ei se vor astepta sa primeasca bani in fiecare saptamana, acest lucru nu iii va ajuta sa isi gestioneze banii ca antreprenori.

Antreprenorii, incep viata niste inadaptati ai societatii. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca ei nu vor fi conducatorii lumii. Parintii le pot oferi acestor micuti experienta necesara, care mai tarziu ii vor ajuta sa aiba succes in viata.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

CASA SI FAMILIEIngrijirea Batranilor

Cauți cel mai modern azil de bătrâni din sectorul 1? Iată care sunt facilitățile pe care le găsești în București!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla tot ce trebuie sa stii despre pardoselile decorative!

Sign up for our Newsletter and
stay informed