Tratamente Naturiste

Plantele Colorează Părul Fără Efecte Secundare

Natura are o ofertă atractivă pentru femeile care vor să-şi vopsească părul în mod natural. Plantele ne ajută să schimbăm nuanţa părului sau doar să-i adăugăm câteva reflexe deosebite, fără efecte secundare!

Cele mai populare plante care colorează parul, întăresc şi hrănesc părul sunt: gălbenelele, muşeţelul, cojile de nuci, henna şi genţiana.

Muşeţel – pentru păr şaten şi blond

Bunicele noastre ştiau secretul nuanţării părului cu ajutorul muşeţelului. Se foloseşte în acest caz o fiertură din 2-3 căni de flori de muşeţel într-un vas cu jumătate de litru de apă. Florile se opăresc mai întâi, apoi se fierb încă 10 minute. La urmă se strecoară soluţia şi se îmbogăţeşte cu zeamă de lămâie, pentru un efect de strălucire a părului. Soluţia se foloseşte la clătirea părului după spălarea acestuia în prealabil cu şamponul obişnuit. Citeste sfaturi si pe www.clmblog.info/

Coji de nucă – pentru păr castaniu

Acesta este un leac din bătrâni recomandat pentru femeile care doresc să-şi intensifice culoarea părului castaniu şi să-i dea un luciu aparte. Se prepară o mască din 2-3 căni de coji de nucă măcinate prin râşniţa de cafea, oţet de mere, ulei de plante şi apă fierbinte. După ce s-au omogenizat bine ingredientele, masca se lasă 15 minute şi apoi se mai înmoaie cu puţină apă. Cu o pensulă, se aplică direct pe părul spălat şi uscat. Se acoperă capul şi se lasă să stea câteva ore, verificând din când în când culoarea. La urmă se spală bine părul.

Henna – pentru păr roşu

Dacă doriţi o nuanţă ceva mai roşcată pentru păr, nu ezitaţi să folosiţi henna. Nu se aplică acest tratament pe părul blond sau şaten deschis. Rezultatul poate fi un roşu-morcoviu. Se prepară un amestec din pulbere de henna roşie, o lingură de ulei din plante, un gălbenuş şi apă fierbinte. Se face un amestec de consistenţa unei paste. Preparatul se lasă la macerat o noapte, iar a doua zi se aplică pe păr cu o pensulă, după ce părul a fost spălat şi uscat. Se lasă să acţioneze până se obţine nuanţa dorită.

Henna – pentru păr negru

Se foloseşte un pachet de pulbere de henna neagră stins cu 40 ml de lapte.  Se adaugă în compoziţie un gălbenuş de ou şi apă de trandafir. Se lasă pe păr până la închiderea nuanţei părului.

Gălbenele – pentru păr cărunt

Pentru acoperirea firelor albe se foloseşte o soluţie din flori de gălbenele şi sofran, opărite, apoi fierte 10 minute.

Related posts
Tratamente Naturiste

Salata cu mix de seminte si paste integrale cu broccoli

Tratamente Naturiste

Obiceiuri simple pentru mentinerea sanatatii

Tratamente Naturiste

Metode pentru tratarea acneei

Tratamente Naturiste

Topul beneficiilor aduse de consumul de miere

Sign up for our Newsletter and
stay informed