Amenajari

Pregatiri pentru masa de Craciun, design si sfaturi utile

Aranjarea mesei de Craciun va face ca cina in familie din seara de ajun sa fie una memorabila. In agitatia cotidiana uitam ca am putea amenaja o masa deosebita si acasa, fara la a apela la serviciile restaurantelor, mai ales in zilele de sarbatoare in care ne dorim ceva mai special, mai diferit, intr-un ambient prietenos, familial si calduros.

Si daca am amenajat deja spatiul si am decorat interioarele, ar fi pacat sa nu acordam atentie detaliilor si felului in care aranjam masa de Craciun, asta fara sa ne referim la lucruri complicate sau costisitoare, pentru ca cel mai pretios va fi oricum spiritul sarbatorii.

Daca ne decidem sa fim gazde, pentru familie sau prieteni, nu va fi suficient sa stabilim meniul ci va trebui sa ne gandim si cum vom accesoriza masa astfel incat aranjamentul sa fie demn de toata apecierea. Inainte de a face orice achizite facem un inventar al lucrurilor pe care le avem din anii trecuti, si daca nu ne mai plac atunci va trebui sa ne cautam cel putin o fata de masa de calitate servetele potrivite, sau chiar o piesa de rezistenta in jurul careia vom construi decorul mesei de Craciun. Va trebui sa decidem daca ne dorim un aranjament formal sau mai putin formal, in functie de invitatii pe care ii avem la masa dar si in functie de meniul pe care il vom servi.

E important sa nu uitam de dimensiuni atunci cand facem achizitia accesorilor si aranjamentelor tematice, pare foarte evident insa ne putem trezi ca am cumparat o fata de masa prea mica sau prea mare sau un sfesnic care ne va incomoda foarte mult in aranjarea si servirea mesei.
Culorile pe care le vom alege vor fi desigur din tematica sarbatorii insa e bine sa le armonizam cu restul interiorului. Ornamentele pe care le vom aseza pe masa ar fi bine sa contina elemente ce ne amintesc de traditii dar si de natura, conuri de pin,crengute de afine, nuci, mere, batoane de scortisoara s.a. Vesela din care vom servi masa va fi de asemenea aleasa in functie de stilul in care am ornat masa, putem opta pentru farfurii traditionale si pahare din lut sau pentru portelan stralucitor si pahare din cristal, alegerea variaza in functie atmosfera pe care ne dorim sa o cream.

Ar fi foarte potrivit sa avem in vedere sa pretatim pe masa si mici atentii pentru fiecare dintre invitati, ele pot fi atasate servetelor sau catonaselor care marcheaza locul fiecarui oaspete. Gestul va fi cu siguranta remarcat si va da tonul discutiilor.

Lumanarile pe care le putem aseza pe masa in preajma ei ne vor introduce in spiritul sarbatorii si vor completa decorul, putem alege diverse forme si culori sau putem opta pentru sfenice pe care sa le ornam si sa le acordam roluri de personaje principale in peisajul pe care il cream prin decorarea mesei.

Am mai avea cateva zile in care putea pregati toate acestea si la Koncepto gasim cam tot ce ne este necesar si un sfat in plus care s-ar putea sa ne fie de folos, trebuie doar sa vizitam showroom-ul de pe de pe strada Aurel Vlaicu nr. 8, Cluj Napoca si totul ni se va parea mai simplu si mai rapid de incropit.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Cazile freestanding si cum au urcat acestea in topul preferintelor oamenilor

Amenajari

Coltar sau canapea pentru living?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le stii despre usile de exterior

AmenajariCASA SI FAMILIE

Redecoreaza baia fara sa devina santier! Foloseste vopsea fainata si gresie de la PROSTAFF

Sign up for our Newsletter and
stay informed