Pentru copii

Rolul SUPLIMENTELOR ALIMENTARE Calivita in alimentatia si cresterea copilului

Cu totii ne dorim sa avem copii frumosi si sanatosi, cu capacitati intelectuale deosebite, cu o dezvoltare armonioasa perfecta. Acest lucru este posibil numai cu o implicare majora din partea parintilor si cu o legatura strânsa cu medicul pediatru, lata câteva lucruri pe care trebuie sa le cunoasca orice parinte implicat în cresterea si educatia unui copil:

Medicina copilului sanatos si bolnav, pediatria, este o specialitate medicala adresata copilului. Ea cuprinde trei ramuri principale:

PROFILACTICA

• Studiaza dezvoltarea armonioasa fizica si psihoemotionala a copilului.

• Se ocupa de profilaxia aparitiei bolilor la copii.

CURATIVA

• Cuprinde terapia bolilor, cu indicatii despre regimul alimentar, tratamentul medicamentos si folosirea suplimentelor alimentare pe perioada îmbolnavirii.

DE RECUPERARE a copilului în perioada post-îmbolnavire (convalescenta).

Universul copilariei are anumite particularitati fiziopatologice, cum ar fi:

• Cresterea si dezvoltarea armonioasa neuropsihomotorie a copilului, exprimata prin verificarea periodica a parametrilor staturoponderali (talie, greutate, perimetre) si urmarirea în evolutie a dezvoltarii psihoemotionale normale.

• Adaptarea copilului la mediul familial, care cuprinde educatia comportamentala si rolul alimentatiei adecvate grupei de vârsta a copilului.

• Adaptare la mediul social, care cuprinde educatia scolara si de integrare în societate a copilului.

• Adaptarea la conditiile de mediu extern, care se refera la impactul factorilor de mediu (poluare, zgomote, radiatii) asupra copilului.

Conform Directivei CE Nr. 46/2002, suplimentele alimentare sunt surse concentrate de nutrienti care completeaza o dieta normala, se prezinta comercial sub forma de tablete, drajeuri, capsule sau lichide, contin vitamine, minerale si substante bioactive provenite din extracte vegetale si sunt recomandate persoanelor sanatoase, celor cu cerinte nutritionale specifice sau celor aflate în convalescenta.

Profilaxia aparitiei bolilor începe din perioada prenatala, starea de sanatate a gravidei si, ulterior, a lehuzei fiind foarte importanta. De un real folos este utilizarea produsului New Life, începând chiar din perioada dinaintea starii de graviditate si pâna la sfârsitul perioadei de alaptare. în perioada de sugar si copil mic este utila folosirea produsului Infant Formula, care asigura necesarul de vitamine pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.

In perioada de copil mic si prescolar este utila folosirea produselor Lion Kids C Vitamin Chewable, Liquid C, C-Plus Flavonoid, Noni Liquid si Noni Capsule sau a multivitaminelor, care se gasesc în produsele Full Spectrum, Strong Bones, Kids Greens sau Lion Kids Punch with Vitamin D.

Cresterea si dezvoltarea sistemului nervos este sprijinita de folosirea produselor Noni suc, Lion Kids Punch with Vitamin D, C-Plus Flavonoid, ZenThonic. In situatiile în care apar întârzieri în dezvoltarea psihomotorie sau tulburari de atentie si memorie, este utila folosirea produselor: Noni suc, Bee Power Royal Jelly, Energy and Memory, Super Soya Lecithin sau Oxy Max.

Bolile neurologice, precum epilepsia sau enurezisul, se pot ameliora daca se folosesc produsele Noni suc, Oxy Max, Lion Kids C sau Evening Primrose Oii.

Afectiunile aparatului respirator, mai exact ale cailor respiratorii superioare (rinite, sinuzite, amigdalite), beneficiaza de folosirea produselor Noni suc, Liquid C, Para Protex, Garlic Caps, Ocean 21.

Bronsitele, pneumoniile sau astmul bronsic prezinta un grad mai rapid de vindecare daca se adauga suplimentele alimentare ParaProteX, Garlic Caps, C-Plus Flavonoid sau White Willow.

Afectiunile aparatului cardiovascular, bolile congenitale de cord la copii beneficiaza de folosirea suplimentelor: Noni sirop, Oxy Max sau Strong Bones.

Copiii cu anemii prin deficit de fier pot utiliza, în perioada de convalescenta, produsele: Iron Plus, Bee Power Rolyal Jelly, Noni sau Stress Management B Complex.

Patologia aparatului digestiv la copil cuprinde tulburari de eruptie dentara, candidoze, gastrite, boli diareice sau parazitoze. De un real folos în atenuarea simptomatologiei acestor boli este utilizarea produselor Liquid Clorophyll, Kids Greens, Acidophilus with Psyllium, Meal Time, Pro Bio Balance, Para Protex sau Garlic Caps.

Tulburarile de nutritie si metabolism, precum si deficitele de vitamine si minerale sunt întâlnite frecvent în perioada copilariei. Cresterea excesiva în greutate apare frecvent în perioada prepuberala, datorita unei alimentatii incorecte, cu exces de coloranti si aditivi alimentari, bauturi carbogazoase, dulciuri concentrate, alimentatie de tip fast-food, corelate cu lipsa miscarii în aer liber si a sportului sau cu folosirea excesiva a calculatorului. Copiii nostri nu mai stiu sa se joace în aer liber si au tendinta de a-si petrece timpul liber în fata calculatorului. Pe lânga un stil de viata sanatos, corectarea acestor neajunsuri se poate face folosind suplimentele alimentare: Noni, Nopalin, Lion Kids C, Lion Kids Punch with Vitamin D, Liquid C, Citrimax and Chromium, Strong Bones si Strong Bones Plus, Power Mins.

Copiii cu deficit staturoponderal beneficiaza de pe urma folosirii produselor Arginine Plus, HGH Support sau Full Spectrum.

Diabetul zaharat juvenil determinat de o insuficienta pancreática a productiei de insulina poate fi corectat, pe lânga un regim alimentar sarac în hidrocarbonate, si cu produsele: Nopalin, Cromium Max sau Omega 3 Natural Fish Oii.

Infectiile aparatului renourinar reprezinta o patologie frecventa a copilului, fie ca sunt banale sau determinate de o infectie streptococica cu afectare renala — glomerulo-nefrite acute cu potential important de cronicizare. Suplimentele alimentare utilizate în aceste situatii sunt: URX, ParaProteX, Garlic Caps, Acidophillus, Liquid Chlorophill sau White Willow.

Bolile dermatologice apar frecvent în perioada copilariei. Traumatismele minore ale pielii, bolile alergice, acneea, eruptiile din cadrul bolilor contagioase (rujeola, varicela), diverse arsuri solare sau accidentale pot fi ajutate în vindecare prin utilizarea produselor: Oregano Oii, Noni, OxyMax, Mega Zinc, Strong Bones, Acidophillus, Hand and Body Lotion, C-Plus sau Beta Carotene.

Este bine ca fiecare familie sa aiba pregatita o mica trusa de urgenta pentru prevenirea si tratarea simptomelor acute — durere, febra, sângerari -, care sa contina: Liquid Chlorophyll, Ocean 21, Noni, White Willow, Strong Bones, Garlic Caps, Lecitina, Joint Protex.

Patologia fanerelor (par, unghii) beneficiaza de utilizarea produselor: Silk and Shine Shampoo, Super Soya Lecithin, Stress Management B Complex, Pro-Selenium, ProBio Balance.

Stimularea sistemului imunitar prin sprijinirea formarii de anticorpi si a capacitatii de aparare a organismului copilului împotriva bolilor se poate face prin folosirea produselor: Noni, ImmunAid, VirAgo, ParaProtex, ProBioBalance sau Bee Power Royal Jelly.

Pentru reducerea timpului de expunere la radiatiile emise de calculator si televizor este utila aplicarea Communiguard pe calculator sau televizor.

Cresterea si dezvoltarea copilului se afla în strânsa legatura cu necesitatea unui stil de viata sanatos, care are câteva reguli importante:

• Alimentatie adecvata grupei de vârsta a copilului, echilibrata în principii alimentare.

• Obiceiuri alimentare sanatoase de preparare si consumare a hranei, cu evitarea consumului în exces de alimente cu coloranti si aditivi alimentari, bauturi acidulate, fast-food. Dieta normala trebuie sa cuprinda trei mese principale si doua gustari pe zi.

• Hidratare eficienta cu aproximativ un litru de apa pe zi, folosit fractionat, în functie de vârsta copilului, consumul de sucuri naturale, ceaiuri.

• Miscare în aer liber, cu practicarea unui sport (volei, baschet, înot, atletism), drumetii, excursii, plimbari cu bicicleta sau rolele.

• Perioada de odihna de minimum opt ore pe noapte, cu culcare la ora 22, în camera curata, aerisita.

Related posts
Pentru copii

Jucariile din ziua de azi

Pentru copii

Hainutele nou nascutilor, cele mai importante articole pentru confortul bebelusului

Pentru copii

Buline razlete

Pentru copii

Instrumente de scris boeme

Sign up for our Newsletter and
stay informed