Gazduire Web

Servere dedicate vs. gazduire web

Gazduire web este coloanala vertebrala a internetului. Toate site-urile pe care cu totii le utilizam zi de zi folosesc unul sau mai multe servere dedicate. De aceea un server dedicat este absolut necesar atunci cand ai nevoie de resursele unei masini intregi ( rularea unui cod complex sau folosirea serverului ca o baza de date).
Intrebarea de baza pentru un proprietar de site este: Ai nevoie de gazduire pe un server dedicat?
In primul rand trebuie sa analizam optiunile pe care le prezinta piata si anume: Gazduirea impartita (shared hosting) si Gazduirea web pe un server dedicat.
Gazduirea impartita asa cum sugereaza si numele presupune impartirea resurselor unui server la mai multi utilizatori, gazduind in acelasi timp mai multe site-uri. Doua tipuri de gazduire web impartita sunt: Gazduirea pe un VPS (Virtual Private Server) care prin faptul ca aloca fiecarui utilizator resurse proprii, prin intermediul masinilor virtuale, ofera per total o performanta si o viteza superioare; si Reseller web hosting care iti permite sa vinzi mai departe resursele pe care nu le folosesti altor utilizatori. Gazduirea impartita este un punct de plecare pentru site-urile mici deoarece costa mai putin oferind un raport bun calitate-pret.
Gazduirea web pe un server dedicat inseamna folosirea tuturor resurselor unui server de catre un singur utilizator. Acest tip de gazduire este esential pentru site-urile care au mult trafic, care au ca scop oferirea unui raspuns prompt utilizatorilor si pentru care o inchidere a site-ului pentru cateva ore sau o zi este o problema care genereaza pierderi majore de capital.

In al doilea rand trebuie sa ne uitam la site-ul pentru care avem nevoie de gazduire.
Atunci cand alegeti intre a imparti un server sau a avea un server dedicat trebuie sa stiti urmatoarele lucruri:
• Mediul va fi intotdeauna mai securizat pe un server dedicat.
• Daca unul dintre site-urile gazduite prin impartire pe acelasi server ca site-ul vostru va inregistra un trafic mare brusc, acest lucru poate cauza o functionare mai lenta a site-ului vostru. Deci daca sunteti pregatiti sa facem un compromis atunci cand discutam de timpul de raspuns al server-ului atunci impartirea unui server este varianta optima pentru noi.
• Accesul la sistemul de operare si la aplicatiile software va fi redus, daca aveti nevoie sa rulatii propriile aplicatii avansate pe baze de date mari probabil un server dedicat este varianta potrivita pentru voi.
• Pentru un site in dezvoltare variantele de upgrade in cazul gazduirii impartite sunt limitate asa ca cel mai frecvent se ajunge la folosirea serverelor dedicate.
• Un alt avantaj al serverelor dedicate este monitorizarea constanta, firma de hosting va ofera posibilitatea de a alege un interval la care se va face ( de exemplu 5 minute) si va actiona in consecinta in momentul in care vor fi detectate probleme.
• Multe firme de hosting ofera servicii de backup incluse pentru gazduirea pe servere dedicate.
In concluzie alegerea unui server nu este o decizie usoara de aceea foarte important este gasirea unui provider cu o echipa prietenoasa si pregatita sa va ajute cu orice probleme intalniti pe parcurs.

Related posts
Gazduire Web

Deci cum alegem un housting (gazduire buna)?

Gazduire Web

Cum iti faci un site in timp scurt?

Gazduire Web

Ce optiuni avem atunci cand ne dorim o afacere de servicii web

Gazduire Web

Ce optiuni avem atunci cand ne dorim o afacere de servicii web

Sign up for our Newsletter and
stay informed