Turism

Turist in Bucuresti. Cand este cea mai buna perioada pentru a vizita capitala, in functie de starea vremii?

turist in bucurestiOricat ar fi de greu de crezut, exista un numar mare de romani care nu au ajuns niciodata in capitala tarii. Partea cu adevarat mai interesanta este faptul ca multi dintre ei au vazut deja alte capitale europene.

In ultima vreme insa, statisticile arata ca Bucurestiul este din ce in ce mai atractiv pentru turisti, atat din strainatate, cat si din Romania. Atractia vine pe fondul unor factori extrem de interesanti:

  • S-au dezvoltat mai multe zone in oras, care sunt destinate exclusiv turistilor si arata foarte bine.
  • Clima in Bucuresti este acceptabila. Chiar pe timp de iarna, aceasta este suficient de placuta incat sa nu sperie niciun turist.
  • Exista o multime de obiective turistice care merita sa fie vizitate si nu costa foarte multi bani.
  • Costurile de vacanta sunt reduse, Bucurestiul fiind una dintre cele mai ieftine capitale din Europa.

Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Bucurestiul?

Parerile sunt impartite, iar criteriul care departajeaza diverse perioade intre ele este prognoza meteo. Exista foarte multi oameni care considera ca primavara este o perioada perfecta pentru a fi turisti in capitala Romaniei, in timp ce altii mizeaza pentru toamna. Vara si iarna sunt anotimpuri extreme, care aduc fie temperaturi mult prea mari, fie mult prea scazute, insa pot avea si ele partile bune, cum ar fi lipsa aglomeratiei din timpul verii.

De regula, primavara este perfecta datorita temperaturilor ce rareori depasesc 25 de grade Celsius si datorita naturii care deseneaza o multime de peisaje incredibile, in sute de culori. Toamna prezinta aproape aceleasi motive, insa cu alte culori.

Ce trebuie sa aiba in vedere turistul in Bucuresti?

Inainte de o excursie in acest oras al contrastelor este bine sa se pregateasca o serie de mici detalii:

  • Sa se analizeze vremea Bucuresti pe 10 zile. In felul acesta se poate sti daca trebuie sa se pregateasca umbrela, tricourile cu maneca scurta sau geaca de iarna. Expertii de la vremea-bucuresti.ro recomanda o atentie sporita acestui detaliu.
  • Sa se pregateasca incaltaminte confortabila. Cel mai bun mod pentru a descoperi Bucurestiul este pe jos, cel putin in zona centrala. Exista o multime de cladiri interesante, lacasuri de cult si foarte multe baruri si terase ce pot fi descoperite doar prin plimbari.
  • Sa se instaleze o aplicatie de taximetrie. Povestile cu taximetristi incorecti sunt numeroase. Cea mai sigura metoda prin care taxiurile asigura un pret corect si siguranta este prin chemarea lor cu ajutorul unei aplicatii. Bucurestiul este cel mai ieftin oras din Europa din punct de vedere al transportului cu taxi, asadar, merita luata in considerare o astfel de optiune. In momentul in care se viziteaza orasul este bine ca masina personala sa fie lasata in parcare.
  • Sa se pregateasca o lista cu obiective. Din pacate, turistul care ajunge in Bucuresti trebuie sa fie pregatit si sa aiba o lista cu locuri pe care urmeaza sa le viziteze. Fara o harta in mana este destul de greu de descoperit acest oras.
Related posts
Turism

A fost facut anuntul. Cand va fi deschis sezonul estival in Bulgaria?

Turism

Ursula Van der Leyen avertizeaza europenii sa nu isi faca rezervari pentru vacanta de vara

Turism

Virgil Popescu: „Fac apel la romani, la cei care au platit avansuri, sa nu mearga sa ceara intr-un ritm sustinut”

Turism

Transport Persoane Romania Italia – Inchirieri Autocare Pret

Sign up for our Newsletter and
stay informed