Finante

Asigurare Auto RCA

Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie, prin intermediul careia, soferii se pot proteja in eventualitatea in care sunt cei care provoaca un accident. Astfel, ei nu vor mai fi nevoiti sa plateasca despagubiri tertilor, nici pentru avariile provocate celorlalte automobile, nici pentru despagubirile in ceea ce priveste spitalizarea victimelor, nici cheltuilile cu judecata efectuate de acestia (in cazul in care victimele au decis sa il dea in judecata pe cel care a provocat accidentul).

RCA-ul este un tip de asigurare pe care daca suntem soferi care circulam pe soselele Romaniei si avem masina inmatriculata in tara, suntem datori sa o incheiem. Daca refuzam sa facem acest lucru, vom fi nevoiti sa  platim o amenda ce depaseste 1000 de lei si care poate ajung pana la 2000 de lei. La aceasta se adauga faptul ca, in cazul in care suntem surprinsi circuland fara a avea o polita RCA valida, vom fi constransi sa cedam organelor de politie actele masini, pe care le vom putea recupera ulterior, dupa ce facem dovada platii amendei si a incheierii unei polite RCA la unul dintre brokerii de asigurari autorizati.

Daca va decideti sa vindeti masina, aveti posibilitatea sa va recuperati banii aferenti primei de asigurare, care au mai ramas neutilizati pana la sfarsitul expirarii politei RCA. Pentru aceasta trebuie sa luati legatura cu compania de asigurari. De asemenea, in cazul in care sunteti cel care achizitioneaza o masina second hand, trebuie sa aveti in vedere faptul ca polita de asigurare auto RCA a vechiului proprietar nu mai este valabila si ca veti fi nevoit sa incheiati chiar dumneavoastra o noua polita.

Pentru a putea incheia asigurari auto RCA, masina trebuie sa fie inmatriculata sau inregistrata intr-o forma sau alta in Romania. In plus, cel care incheie polita RCA trebuie sa fie acceasi persoana care este inscrisa in actele masinii, criteriu care se aplica si in cazul masinilor care au fost luate in sistem leasing. Atunci cand incheiati polita trebuie sa prezentati documentele de identificare ale masinii. Prin intermediul acestora puteti proba faptul ca sunteti proprietarul masinii respective.

Related posts
Finante

Prioritatea definirii dosarul preturilor de transfer pentru garantarea afacerilor intra-grup profitabile.

Finante

Ce este un credit nebancar si cand ai nevoie de el?

Finante

Esti in cautarea unui credit rapid online?

Finante

Ce este un bon de cresa si de ce sa-l oferi angajatilor tai

Sign up for our Newsletter and
stay informed