Alimentatie

Bonurile de vacanta pot fi folosite si in Romania

Dezbaterile au fost destul de lungi in privinta acordarii bonurilor de vacanta si in Romania, dupa multe intalniri si discutii, legea a fost aprobata si va fi pusa in aplicare de la 1 iulie in urma semnarii decretului de promulgare al actului normativ de catre presedinte.

Exista si incoveniente ale bonurilor de vacanta

Unul dintre dezavantajele bonurilor de vacanta la noi in tara este reprezentat de faptul ca nu toate institutiile si companiile de buget de la noi vor acorda bonuri de masa, cu toate ca angajatorii sunt incurajati sa faca aceasta investitie pentru ca vor avea de castigat atat ei cat si angajatii. Traducand valoarea bonurilor de vacanta in numarul de salarii, aceasta valoare este echivalenta cu 6 salarii de baza minime brute. Multi angajati par sa fie incantati de acesta idee si li pare foarte convenabil ca bonurile de vacanta sa fie ca un fel de moneda de schimb in locurile in care isi vor petrece vacantele. Din pacate in strainatate aceste bonuri nu sunt valabile, multi angajati preferand sa-si petreaca vacantele in alte tari vor pierde aceste bonuri, ele sunt valabile doar la noi in tara in toate locatiile turistice, din aceasta categorie facand parte chiar si pensiunile agro-turistice.

Clasificarea bonurilor de vacanta

Cea mai mare suma ce reprezinta pachetul bonurilor de vacanta este de 5.100 lei. Valoare acestora difera de la o locatie turistica la alta si in functie de serviciile oferite, acest lucru datorandu-se diferentelor foarte mari intre serviciile oferite de unitatile turistice si diferentelor de conditii. Bonurile sunt clasificate in 5 categorii: bonuri in valoare de 10 lei, 20 lei, 30 lei, 40 lei respectiv 50 lei. Impartirea pe categorii a acestor bonuri ii va ajuta pe bugetarii care pleaca in vacanta sa achite diverse servicii oferite de locatiile turistice din Romania.

Rolul acordarii acestor bonuri de masa este, in primul rand de a mai elimina notiunea de evaziune din cadrul turismului romanesc, in acest sens inlocuind primele de vacanta cu aceste bonuri de vacanta. Cei care lucreaza la privat beneficiaza de aceste bonuri de vacanta de ceva timp, acestia intelegand mai bine avantajele acestor pachete, ei spun ca este foarte convenabil atat pentru angajat cat si pentru angajat, daca e sa privim incasarile fiscale pe care sunt nevoiti sa le plateasca atat angajatii cat si angajatorii.

Related posts
AlimentatieCUMPARATURI

Tu de unde cumperi icre? In magazinul din orasul tau, gasesti icre de peste din Delta Dunarii

Alimentatie

Mâncarea preferată de căţei – hrana Belcando

Alimentatie

Marimea (farfuriei) conteaza!

Alimentatie

Cum sa gatesti o pizza sanatoasa

Sign up for our Newsletter and
stay informed