Zodiac

Ce este Ascendentul? Cum se calculeaza?

Ascendentul (semnul ascendent) reprezinta casa I a astrogramei natale, acel semn care se inalta deasupra orizontului (la rasarit) in momentul nasterii tale. Multi astrologi spun ca acest semn, reprezinta manifestarea ta exterioara si/sau modul in care te priveste lumea exterioara. De asemenea, Ascendentul iti arata care este modul in care te exprimi. De obicei, semnul solar si Ascendentul sunt diferite, motiv pentru care ascendentul este perceput ca fiind ca o „masca” ce ascunde, in cea mai mare parte a timpului, adevarata personalitate, semnul solar. Semnul in care se afla Soarele (semnul solar) va fi semnul care se inalta la rasiritul acelei zile.

Exista si exceptii de la regula: ascendentul si semnul solar pot fi in acelasi semn zodiacal, daca te-ai nascut la rasarit si astfel si cei din jur te vor percepe purtandu-te conform semnului solar. Se poate spune ca, in loc sa porti o „masca” diferita, te porti asa cum spune semnul solar.

Aceasta prima casa se poate plasa in functie de data, ora si locul nasterii, in oricare dintre cele 12 semne zodiacale. Astfel pentru fiecare pozitionare a Ascendentului in semnele zodiacale, exista interpretari efectuate de catre astrologi, care va spun cat de pronuntata este influenta semnului asupra personalitatii si vietii voastre.

Spre exemplu: Nativii nascuti cu Ascendentul in semnul zodiacal Berbec, sunt niste persoane care au ca nota dominanta efortul de a merge inainte, se forteaza mereu sa ajunga pe varful urmator si pot fi insistenti sau grosolani. Insa sa nu uitam ca Ascendentul reprezinta de fapt o „masca”, iar ceea ce pare aroganta poate sa ascunda cu totul altceva.

De cele mai multe ori, pentru a calcula Ascendentul, este nevoie doar de data si ora nasterii, insa pentru a avea un rezultat corect, trebuie sa cautati software-uri sau site-uri care calculeaza Ascendentul si dupa locul in care te-ai nascut (sau dupa latitudine si longitudine).

Related posts
Zodiac

Horoscopul amoros al Leului

Zodiac

Zodia Berbec in anul 2016, Anul Maimutei de Foc

Sign up for our Newsletter and
stay informed