Afaceri

Cod Caen pentru cresterea albinelor

Una din afacerile simple pe care orice persoana o poate incepe,  este reprezentata de cresterea albinelor, sau apicultura, cum se numeste in domeniul zootehniei.

Cel mai bun loc de crestere a albinelor e o zona rurala, unde sunt plantati multi copaci si unde campul deschis este din belsug, deoarce, raza de zbor la albine este de 3 km. Productivitatea in astfel de zone este un considerabil mai fara fata de o zona lipsita de cadrul  natural necesar pentru albine. Stupina trebuie amplasata intr-un loc insorit, linistit, a se evita amplasarea langa o sosea sau santier.

Deschizatura stupului, sau udinisului, cum este denumit, va fi indreptata spre sud-est respectand distanta de 2 metri pe un rand si de 5 metri intre randuri.

Productivitatea la albine incepe in luna martie si se prelungeste pana in septembrie, chiar si octombrie. In aceasta perioada, daca aveti 30 de familii de albine intr-un an veti obtine aproximativ 80-90 kg de miere si 30 kg de polen. Un alt produs apreciat al albinelor este laptisorul de matca.

Inainte de a incepe afacerea, recomandat e sa petreceti timp necesar in care sa invatati cum se lucreaza cu albinele, famiile de albine sunt extrem de periculoase. Pe perioada caniculei albinele devin foarte periculoase. La fel, inainte de a va achizitiona stupurile, cereti parerea unui specialist in domeniu, nu cumparati fara a sti ceea ce achizitionati, s-ar putea sa fie o afecere proasta.

Daca incepeti cu un numar limitat de stupuri, probabilitatea ca sa scoateti profit de pe urma vinderii produselor, miere in special, este de 3 ani. De asemenea sunt si restul produselor date de albine cum ar fi laptisorul de matca, ceara, propolisul, etc. Insa, daca doriti sa incepeti o afacere de mari proportii, profitul va veni mult mai repede datorita pretului destul de mare a produselor apicole.

De retinut! In momentul inregistrarii la Registrul Comertului, trebuie sa specificati codul CAEN pentru activitatea dumneavoastra din lista de Coduri CAEN. Mai exact lista de Coduri CAEN rev. 2 sectiunea A – AGRICULTURA, SILVICULTURA SI PESCUIT. Codul CAEN pentru cresterea albinelor este 0149.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed