Jocuri

Copiii si atractia lor pentru jocurile cu impuscaturi

copil cu arma Imi plac foarte mult jocurile copilariei pentru ca toate sunt minunate si chiar daca sunt mare acum lumea copiilor este una in care imi doresc sa traiesc pana la adanci batraneti. Copiii sunt fascinanti si plini de imaginatie, ei usor iti pot creiona in cuvinte tot ceea ce vrei cu lux de amanunte incat ramai surprins sa constati cat de sarac in idei esti odata ce devii matur. Probabil ca pierdem pe drum simplitatea lucrurilor incat le complicam pe toate in ecuatii sofisticate ca sa obtinem acelasi rezultat ca si printr-o operatie simpla. Si facem acest lucru constienti fiind ca lumea nu devine mai deosebita sau mai frumoasa ci din ce in ce mai complicata cu nevoi din ce in ce mai multe si cu cheltuieli pe masura incat consideram ca nimic nu ne este de ajuns. Din acest motiv imi place sa ma asez printre copii unde joaca lor ma linisteste si unde totul este atat de simplu si nevoile sunt atat de putine. Imi amintesc de perioada in care eram si eu copil si viata nu era una cu de toate ca astazi, insa duceam o viata fericita si multumita de tot ceea ce aveam. Daca imi lipsea ceva cu putina imaginatie reuseam sa creez acel lucru din chestii de prin casa fara sa trebuiasca sa dau o caruta de bani ca sa achizitionez acel lucru.

Cred ca in acest sens tot adultii sunt cei care gresesc, deoarece ei considera ca daca lor le-au lipsit cutare sau cutare lucruri copilului lor sa nu ii lipseasca nimic. Insa atunci cand totul vine de-a gata se instaleaza plictiseala de orice lucru care vine pe banda rulanta fara sa il ceri macar, de aceea unii copii nici nu se prea joaca cu jucariile care le primesc, doar arareori cand mai vine cate un copil in vizita si isi afiseaza curiozitatea sa vada ce jucarii are.

Si fetita mea are multe jucarii pentru ca a primit foarte multe de la rude si prieteni, ca asa se obisnuieste, insa ma joc si eu cu ea si ii arat cat de dragute sunt jucariile si ce jocuri frumoase pot crea ele. Si atunci incepe jocul si isi imagineaza diferite scenarii si toate par sa prinda viata si sa se infiripe o poveste. Nu ne plictisim foarte repede insa trecem de la un joc la altul si apoi iesim si pe afara unde povestea continua altfel jucand mingea, sotron, oina si chiar jocuri cu impuscaturi folosind pistoale cu apa unde distractia e maxima pierzand cel care este improscat tot cu apa. Orice joc care pare neadecvat pentru copii poate fi adaptat in asa fel ca sa ii indrepti atentia copilului spre latura frumoasa si distractiva a jocului care face bine tuturor.

Ar fi minunat sa nu uitam nicio clipa cat de importanta este copilaria pentru copiii nostri si sa ii ajutam sa ramana copii atat cat sunt copii, sa nu ii indreptam spre activitati care sa ii rupa de copilarie si sa ii angreneze intr-o lume adulta, serioasa si drastica care sa ii inchisteze si sa li se para ca lumea in care ei se misca si respira este o lume fara copilarie. Noi suntem datori ca si parinti, si este un privilegiu, sa mai traim inca odata copilaria alaturi de copiii nostri ca ei sa fie fericiti si sa creasca in armonie unde sa invete bunatatea, dragostea si jocul.

Related posts
Jocuri

De ce sa-i lasati pe cei mici sa se joace online

Jocuri

Care sunt cele mai cunoscute jocuri online

Jocuri

Lego, jucariile educative pentru copii

Jocuri

Jocurile cu Dora, preferate de copiiii curiosi

Sign up for our Newsletter and
stay informed