Amenajari

Culoarea perdelelor si a draperiilor, importanta colosala

Perdele-si-draperii-31Locuina fiecaruia dintre noi are o importanta uriasa pentru moralul si pentru modul de viata pe care il avem. O casa nu inseamna un simplu loc unde te retragi sa dormi, ci si un loc in care iti tii toate valorile, in care te relaxezi, in care iti conturezi relatiile cu oamenii dragi si in care te bucuri de intimitate.

Fiecare element din casa poate sa insemne o caramida iportanta in constructia confortului, insa culoarea draperiilor si a perdelelor are un aport aparte. Motivul este simplu: influenteaza lumina care vine pe geam si schimba in totalitate ambianta camerei.

Este motivul pentru care, inainte de a achizitiona perdele si draperii, este bine sa stii cate ceva despre culori:

  • Culoarea rosie. Este o culoare care denota eleganta, atata vreme cat nu este folosita in mod exagerat. Daca este folosita pentru draperii, ofera o senzatie de lux. O draperie rosie insa, pune presiune pe celelalte elemente din incapere, care trebuie sa fie de o foarte buna calitate. Rosul poate sa fie folosit pentru decorarea unui hol mare, a unui living de dimensiuni generoase sau chiar a unui dormitor. Persoanele care aleg rosu pentru draperii sunt, in general, persoane curajoase si pline de energie.
  • Verdele. Este o culoare care denota vitalitate si energie. Un verde puternic poate sa ofere ideea de optimism si chiar sa insufle aceasta stare de spirit. Aceasta culoare se potriveste, de asemenea, intr-un dormitor sau intr-un hol. Camerele circulare sunt cele mai potrivite pentru culoarea verde.
  • Albastru. Daca vrei sa dai senzatia unui spatiu deschis si mare, atunci albastrul este culoarea perfecta pentru tine. Aceasta culoare tinde sa mareasca si ofera o relaxare aparte.
  • Galben. Galbenul este o alta culoare foarte interesanta, care poate sa fie folosita pentru draperii. Este ideala pentru camera copiilor sau pentru zonele in care iti petreci foarte mult timp liber, deoarece este o solutie relaxanta si placuta. O perdea sau  o draperie de culoare galbena trebuie sa fie combinata cu un bej sau cu albastru.
  • Portocaliu. Portocaliul este o culoare aromata. Nu trebuie sa o gusti, insa cu siguranta iti poate oferi o senzatie foarte placuta. O draperie portocalie are un impact puternic, ce denota buna dispozitie in orice camera. Daca obisnuiesti sa lucrezi de acasa, camera in care stai este ideala cu niste perdelute portocalii.

 

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Bena basculabila: din ce material este realizată și ce beneficii îți asigură?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla tot ce trebuie sa stii despre pardoselile decorative!

Sign up for our Newsletter and
stay informed