Sanatate

Metode care te ajuta sa ramai insarcinata

Pentru unele cupluri, conceperea unui copil este destul de usoara. Pentru altele, lucrurile nu sunt asa simple. Uneori, problemele apar din cauza unor cauze fiziologice, precum tuburi falopiene blocate in cazul femeii, sau un numar scazut de spermatozoizi in cazul barbatului. Indiferent de problema cu care te confrunti, exista clinici speciale care te pot ajuta.

Pentru unele cupluri, din pacate, este foarte greu sa se afle cauza pentru care nu pot avea copii. Se stie ca ceva nu este in regula, insa la teste nu apare nimic anormal.

Cheia catre succes este sa stii cand sa continui incercarea pe cale naturala, si cand sa apelezi la tratamente serioase. Medicii sustin ca exista o sansa mare de concepere, daca persoanele cu probleme apeleaza la ajutorul unei clinici de fertilitate. Testele pot dezvalui daca tratamentele pentru fertilitate te vor ajuta sa ramai insarcinata.

Multi medici considera ca alimentatia femeii este un pion important in incercarea de a concepe un copil. Studiile au dovedit faptul ca exista alimente capabile sa creasca sansele conceperii. Iata ce alimente s-au dovedit a fi benefice:

  • Grasimile mononesaturate (precum uleiul de masline)
  • Proteina vegetala (precum soya)
  • Alimente bogate in fibre – cereale integrale, legume, fructe

Medicii cred ca alimentatia poate face diferenta, deoarece femeile care au probleme de ovulatie sunt deseori diagnosticate si cu sindromul ovarului polichistic, o conditie care are legatura cu insulina, lucru care afecteaza ovulatia. Desi poti incerca sa schimbi ceva in alimentatia ta, asta nu inseamna ca te poti baza numai pe alimente atunci cand vrei sa ramai insacinata.

Controlul greutatii este un alt factor de care poate depinde conceperea unui copil. Studiile arata ca un indice de masa corporala iesit din parametri, fie el scazut sau crescut, intrerupe ovulatia si poate afecta hormoni reproductivi foarte importanti.

Stresul este si el o problema majora, care te poate impiedica sa ramai insarcinata. Expertii spun ca orice lucru care te relaxeaza, te poate ajuta sa reduci stresul care afecteaza fertilitatea. Fumatul sau alcoolul nu te vor ajuta sa scapi de stres, si mai mult de atat, ele contribuie la infertilitate atat la barbati cat si la femei.

Related posts
Sanatate

Cum se interpreteaza o audiograma si cand este bine sa faci aceasta analiza?

Sanatate

Mihai Craiu: „Aceste cateva saptamani nu au schimbat nimic major in starea imunitatii copiilor”

Sanatate

Alexandru Rafila: „Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru ca ne arata ca o evoluție necontrolata a bolii fac ca un oras relativ mic sa produca un sfert din cazurile din Romania”

Sanatate

Nelu Tataru: „Am recomandat o ancheta interna si una epidemiologica”

Sign up for our Newsletter and
stay informed