MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Înainte de a-ți pune implante dentare, indicat este să te documentezi foarte bine, astfel încât să știi la ce să te aștepți. Această soluție modernă îți este la îndemână atunci când vrei să-ți completezi dantura, pentru a mesteca, a vorbi și a zâmbi nestingherit, indiferent unde ai fi.

Este adevărat că aplicarea implanturilor poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de modul în care îți reacționează organismul, însă rezultatul face ca totul să merite.

Implante dentare – ce sunt?

Implanturile dentare sunt cele mai căutate opțiuni în ceea ce privește umplerea golurilor de la nivelul cavității bucale. Dacă din motive naturale sau în urma unor traumatisme ți-ai pierdut unul ori mai mulți dinți, nu-ți face griji: te vei putea bucura din nou de o dantură completă cu ajutorul implanturilor. Acestea sunt realizate din titan, un material biocompatibil, care se pliază pe foarte multe tipuri de organisme. De regulă, îți poți pune implanturi dacă:

  • ai o stare de sănătate generală bună;
  • nu iei medicamente care ar putea interfera cu procedura de aplicare a implantului.

Din ce sunt formate implanturile dentare?

Chiar dacă la prima vedere, ai putea crede că implanturile sunt dinții artificiali care îți sunt inserați în osul maxilar, ele sunt formate din 3 componente:

  • șurubul din titan care se inserează în osul maxilar;
  • bontul protetic ce se aplică deasupra șurubului;
  • puntea care ,,îmbracă” bontul protetic.

Aplicarea fiecărei componente necesită ulterior o perioadă de vindecare, în care gingia să își revină. Din această cauză, medicul nu îți va putea spune exact cât durează întreaga procedură: totul depinde exclusiv de modul în care organismul tău reacționează. Dacă gingia se vindecă mai repede, și implantul va fi gata mai repede.

Este procedura medicală dureroasă?

Răspunsul este unul negativ, întrucât specialistul la care apelezi folosește produse de top, ferindu-te de durere. Anestezicul îi permite doctorului să lucreze fără niciun impediment și ție să te simți confortabil atunci când ești pe scaunul din cabinet.

Care sunt efectele lipsei unui dintre dinți?

În cazul în care nu iei măsuri la timp atunci când îți pierzi un dinte, efectele nu vor întârzia să apară, iar acestea sunt negative. Iată ce se poate întâmpla:

  • întreaga dantură își poate modifica poziția până în punctul în care masticația, vorbirea și aspectul fizic să îți fie afectate;
  • osul maxilar se resoarbe, iar aplicarea implantului devine foarte dificilă;
  • dimensiunea verticală scade;
  • ridurile apar în jurul nasului și a gurii.

Întreținerea implanturilor dentare

Imediat după aplicarea implanturilor, trebuie să știi și cum să le întreții. De exemplu, este recomandat să ai mare grijă la periajul dentar: acesta trebuie să aibă loc de cel puțin 2 ori pe zi. Mai mult, trebuie să mergi la medicul stomatolog periodic, pentru a te asigura că totul este în regulă, dar și pentru a preveni alte probleme la nivelul cavității bucale.

Din punct de vedere a alimentației, încearcă pe cât de mult posibil să eviți produsele cu un conținut foarte mare de zahăr, precum și produsele foarte fierbinți ori foarte reci: astfel îți protejezi dantura, indiferent dacă este vorba despre dinții tăi naturali sau despre implanturi.

Folosește datele de contact ale FamilyDent.rode mai jos pentru a-ți face o programare. Doctorul îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie în privința implanturilor dentare, îți va oferi cel mai bun tratament parodontoza pret accesibil dacă este cazul sau te poate ajuta să îți îndrepți dantura.

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Related posts
MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *