Mobilier

Cum fac fata copertinele la vant, ploaie si ninsori

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre copertine retractabile este „Cum fac fata acestea in cazul conditiilor meteorologice nefavorabile: ploaie, vant, ninsoare?” In funcţie de climatul tarii, putem avea de-a face cu diferite conditii atmosferice, nu tocmai favorabile: ploaie, vânturi puternice, lapoviţă şi ninsoare.

Felul in care o copertina retractabila reactioneaza la conditiile meteorologice depinde în principal de tipul şi severitatea vremii. Vestea bună este că in mod normal gama de copertine are anumite opţiuni pentru a răspunde la aproape orice conditii meteorologice: capacitatea de a se retracta si senzorii de ploaie si vant!

In aer liber, orice produs este supus la un fel de expunere la conditiile atmosferice. Cel mai afectat tip de copertine in acest caz, sunt copertinele fixe! Această lipsă de flexibilitate este ceea ce le face vulnerabile la conditiile meteorologice.

Copertine retractabile, in schimb,  sunt fixate în loc numai de la baza, bratele acestora fiind complet retractabile. Bratele din aluminiu sunt de înaltă calitate: usoare, puternice si durabile..

Copertinele retractabile au un avantaj semnificativ: acestea se pot retrage in cazul conditiilor meteorologice neprielnice.

Impactul cu ploaia si ninsoarea: Cel mai mare pericol, atat in cazul ploii cat si ninsorii este greutatea. Precipitaţiile foarte uşoare – burniţă, un praf de ninsoare – nu are suficienta putere pentru a deteriora o copertina de înaltă calitate atunci când acestea este extinsa. Dar ploi constante sau mari depuneri de zăpadă pot cauza probleme.

Ploaia are cel mai mare impact asupra tesaturii. Puteti utiliza un senzor de ploaie, care, atunci când incepe sa ploua, motorul copertinei o va retracta automat.

Ninsoarea are un impact asupra gamei copertine retractabile diferit fata de ploaie. Zapada si gheata tind  a se construi, strat pe strat. Acestea pot pune suficienta presiune în greutate facand ca materialul  copertinei retractabile să se aplece şi sa deterioreze braţele laterale şi bara de montare.

Impactul la vant: Copertinele retractabile, de bună calitate sunt proiectate şi testate pentru a rezista la vanturi de pana la 35 mile pe oră, astfel încât aproape orice zi este sigură. Insa o viteza mai mare a vantului poate provoca daune imediate pentru copertine retractabile, răsucirea şi agăţarea in cadru.

Există senzori pentru ambele tipuri de vant. Un senzor de vânt standard, măsoară viteza vântului şi retrage copertina atunci când vantul depaseste un anumit punct definit de utilizator. Un senzor de mişcare poate detecta mişcările bruşte, ceva comun ca o furtuna.

Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Mobilier

Somiera electrica: opteaza pentru un maxim de confort

Mobilier

De ce sa optezi pentru un dormitor din lemn masiv?

Mobilier

Magia mobilei de stejar

Sign up for our Newsletter and
stay informed