Mobilier

Magia mobilei de stejar

Nici un alt material nu ofera locuintei acea caldura si personalitate specifica cum o face stejarul. Cu nuanta sa specifica si durabilitatea aparte, mobila din stejar ne incanta si prin frumusetea sa, dar mai ales prin faptul ca se poate imbina atat intr-un stil clasic, traditional, cat si in stilul contemporan, minimalist.

stejarAtunci cand cumparam mobila din stejar, apelam la o traditie ce a luat nastere cu multe secole in urma. Stejarul a fost folosit serios in piesele de mobilier in secolul XVI si multe din acele piese inca exista si astazi si sunt vandute la niste preturi foarte mari. Doar ganditi-va la asta. Piese de mobilier ce au rezistat 400 de ani….

Adevarul este ca lemnul de stejar este unul din cele mai durabile esente de lemn si daca este ingrijit corespunzator, atunci respectivele piese de mobilier vor rezista generatii la rand, lasandu-ne sa ne bucuram de avantajele sale. Stejarul este de asemenea un material foarte variat, fiind disponibil in mai multe culori si texturi, facandu-l adaptabil oricarui tip de interior.

Lemnul de stejar poate fi folosit atat pentru mobilierul de living, pentru bucatarie, dormitor din stejar, baie si chiar si pentru gradina. Lemnul este tratat special pentru interior/baie si exterior, tocmai de aceea si durabilitatea sa este exstinsa.

Mobila din stejar masiv este vazuta ca mobila de lux de cateva secole in urma iar aceasta idee se pastreaza si in ziua de azi. Tocmai de aceea mobila din stejar este una din cele mai scumpe tipuri de mobila din lemn masiv.

Mobilierul din stejar nu se gaseste cu o prea mare usurinta. Adica rar se intampla sa gasim piese de mobila din lemn masiv in supermarketuri sau magazine generale de mobilier. Asta deoarece stejarul este un lemn aparte iar acest tip de piese din mobilier se fac in general pe comanda. Difera de mobilierul prefabricat prin faptul ca este mai rezistent, autentic si…mai scump.

Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Mobilier

Somiera electrica: opteaza pentru un maxim de confort

Mobilier

De ce sa optezi pentru un dormitor din lemn masiv?

Mobilier

Mobiler baie de lux pentru un stil de inalta clasa

Sign up for our Newsletter and
stay informed