DIVERSE

De ce trebuie sa ii incurajam pe cei mici sa foloseasca un dictionar explicativ?

Studying in the park

Studying in the park

Desi dictionarele online sunt mult mai cautate fata de cele tiparite si de multe ori mai utile, este bine ca in orice casa sa existe o varianta traditionala de DEX.

Dictionarele online sunt mai usor si rapid de folosit si fiind disponibile pe platforme online, in permanenta actualizate, tinand astfel pasul cu limba. Cu toate acestea psihologii recomanda ca parintii sa isi expuna copii de la cele mai fragede varste la lectura tiparita pentru a le dezvolta pasiunea si dragostea fata de carti dar si apetitul pentru studiu.

Dictionarele traditionale obisnuiau sa fie nelipsite dintr-o locuinta insa au inceput sa dispara odata cu cresterea in popularitate a site-urilor cu dictionare online. Pentru adulti, un dictionar roman explicativ online continua sa fie cea mai la indemana si recomandata modalitate de imbogatire a vocabularului insa este bine ca micutii sa nu aiba acces liber si nesupravegheat la internet.

Copiii au o capacitate nelimitata de a intelege lucrurile intr-o maniera unica, de aceea este important ca cei mici sa fie incurajati si sa li se insufle dorinta de a citi, experimenta si afla cat mai multe.

Pe masura ce cresc, micutii intalnesc din ce in ce mai multe expresii si cuvinte noi atat in lectura proprie cat si la scoala. Faptul ca nu inteleg pe deplin toate cuvintele ii poate descuraja pe viitor si chiar crea blocaje emotionale daca sunt supusi din acest motiv unor situatii jenante. Exista dictionare usoare, special create pentru cei mici in care termenii sunt explicati pe intelesul copiilor in moduri interactive uneori chiar si cu ilustratii sau in rime.

Cum ii incurajam sa deschida un dictionar roman explicativ

Din fericire curiozitatea este un lucru cat se poate de firesc in ceea ce priveste copii si nu trebuie dusa foarte multa munca de lamurire pentru a ii determina sa experimenteze lucruri noi.

De fiecare data cand le cititi o poveste si intampinati cuvinte care nu sunt pe intelesul lor, indrumati-i sa caute singuri in dictionar cuvantul nou. Aceasta strategie trezeste curiozitatea si ii indeamna sa apeleze la dictionar ori de cate ori au vreo nelamurire. Sentimentul de independenta ofera micutilor un plus de incredere in sine si siguranta in ceea ce priveste exprimarea si cititul.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed