Contabilitate

Cum facturezi gratuit online in 3 pasi

Programele de facturare online sunt la mare cautare in ultimul timp datorita flexibilitatii pe care o ofera firmelor pentru emiterea de facturi fiscale sau proforme, pentru inregistrarea incasarilor prin intermediul chitantelor sau prin incasarile OP. Un program de facturare online iti lasa posibilitatea sa emiti facturi de pe orice calculator, la orice ora.

Acest lucru este posibil datorita sistemului inteligent de stocare a informatiilor pe servere securizate, care pot fi accesate de pe orice dispozitiv conectat la internet, fara sa mai fie nevoie sa instalezi softuri speciale in calculator, fara sa iti mai faci griji pentru ceea ce este salvat in soft in cazul in care calculatorul se viruseaza ori se strica.

Pentru programele de facturare online securitatea informatiilor este un element destul de important, de aceea toate datele sunt stocate pe servere securizate, cu backup-uri automate la anumite intervale de timp astfel incat, chiar daca au loc defectiuni tehnice, sa existe in orice moment posibilitatea de a reveni cu documentele la o forma anterior salvata.

Facturarea prin program de facturare online are o serie de avantaje, insa cum obtii, concret, acces la un astfel de program. Pasii sunt destul de simpli:

1. Documentare si cautare
Primul pas de facut pentru alegerea unui program de facturare online bun, este acela de intelegere a pietei. Trebuie sa cunosti cat mai bine care sunt in general functiile pe care le ofera un astfel de soft, care dintre ele iti sunt utile in activitatea pe care o desfasoara firma ta. Odata ce ai deja, macar in minte, o lista cu cele mai importante functii pe care ar trebui sa le detina un program de facturare pe care sa il folosesti, va trebui sa incepi o cautare prin care sa vezi care sunt ofertele de programe facturare existente deja. Vei vedea ca sunt destul de numeroase, de aceea trebuie sa te inarmezi cu ceva timp si destul de multa rabdare pentru fiecare in parte, astfel incat sa reusesti sa le intelegi cat mai bine.
2. Selectie si testare
Cea de-a doua etapa se refera la selectie. Vei gasi foarte multe oferte pentru programe de facturare gratuite, de aceea este bine sa faci din timp o selectie riguroasa. Din acea lista destul de lunga sa ramai cu nu mai mult de 3-4 pe care sa incepi apoi sa le testezi.

In perioada de testare va trebui sa fii destul de atent cu tot ceea ce inseamna functii ale programului. Acum vei putea vedea daca unul este mai rapid, care sunt functiile pe care le ofera fiecare in parte, cat de usor de administrat este programul si in ce masura va veti putea descurca pe termen lung cu ceea ce ofera softul.
3. Utilizare si optimizare
Odata ce te-ai hotarat asupra unui program de facturare, vei putea incepe sa intelegi din ce in ce mai mult cum functioneaza, care sunt scurtaturile pe care le poti folosi pentru a salva cat mai mult timp in activitatile tale.

Utilizarea unui soft de facturare poate parea initial o schimbare destul de dificila de facut pentru cineva obisnuit sa foloseasca .xls pentru facturi, insa odata ce te vei fi obisnuit cu un program de facturare, iti vei da seama cat de simplu este sa il folosesti si mai ales cat de mult timp salvezi facand acest lucru. Spor la facturare!

Related posts
Contabilitate

Contabilitatea si rolul ei in societate

Contabilitate

Importanța unui facturier online

Contabilitate

Obligatiile administratorului de bloc

Contabilitate

Expertiza contabila

Sign up for our Newsletter and
stay informed