Auto

Cum imbunatatim prestatia masinii cu amortizoarele?

two shock-absorbers isolated on white

Daca vrei cu adevarat sa stai departe de accidentele din trafic, va trebui sa iei masuri de siguranta si sa instalezi amortizoare de calitate.

Amortizorul joaca un rol indispensabil atunci cand vine vorba de a reduce oscilatiile superflue ce se obtin atunci cand masina parcurge zone accidentate si iti ofera un confort constant in timpul sofatului. Amortizoarele te ajuta sa condci lin si sa pastrezi contactul cauciucurilor cu solul- fapt pentru care reusesti sa mentii controlul masinii. De asemenea, te ajuta sa virezi si sa franezi cu usurinta.

Aceste dispozitive de suspensie sunt construite cu intentia de a stabiliza autovehiculul in cazul unor socuri neasteptate, absorbind energia cinetica. Toate amortizoarele dispuse pe autoturisme au ca principiu de functionare transformarea energiei dinamice in energie termica. Preiau diversele presiuni exercitate asupra masinii si maresc suspensia oferita de arcuri pentru a diminua oscilatiile produse.

Amortizoarele ofera rezistenta impotriva miscarilor suspensiilor. Ele sunt dispozitive hidraulice sau cu gaz proiectate sa absoarba sau sa opreasca socurile sau impulsurile. Trebuie sa le folosim deoarece ele transforma energia cinetica a socului in alte tipuri de energie, care apoi este dispersata. Daca nu folosesti amortizoare nu vei fi capabil sa controlezi masina, iar pe suprafetele accidentate iti va fi afectata siguranta si confortul. Aceste sisteme nu numai ca imbunatatesc suspensia autovehiculului, dar ii imbunatatesc si puterea si prestatia motorului.

Diverse tipuri de sisteme

Amortizoarele cu aer: se folosesc de o camera de aer pentru a oferi o absorbtie a socurilor desi uleiul este pompat in circuitul motorului. Acestea ofera o buna siguranta si dau o senzatie rigida.

Amortizoarele monotubulare afera cea mai buna absorbtie a socurilor, cea mai buna siguranta, insa dau o senzatie de rigiditate si sunt mai putin confortabile.

Amortizoarele bitubulare permit uleiului sa treaca dintr-un compartiment in altul printr-un orificiu calibrat, transformand energia cinetica in energie termica.

Beneficiile oferite de amortizoare:

Protectia- amortizoarele protejeaza echipamentele si pe cei aflati in habitaclu, absorbind socurile datorate neregularitatii drumurilor, al acceleratiilor sau franarilor.

Lungesc viata motorului- ele reduc drastic socurile si vibratiile ce actioneaza asupra motorului si a angrenajelor. In acest fel se reduc pagubele suferite de echipamente, iar in timp reduc costurile de intretinere.

Confortul- este cel mai important factor legat de sistemele masinii. Indiferent de tipul de masina pe care o conduci, trebuie sa te asiguri ca iti ofera cel putin un nivel minim de confort.

Acestea sunt cateva din beneficiile importante pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand intentionezi sa-ti instalezi amortizoare noi pe masina.

Related posts
AutoAuto-Moto si transporturi

Detailing motor: ce inseamna si cine se ocupa de aceasta operatiune?

AutoAuto-Moto si transporturi

Auto Germania: merita sa cumperi direct de la nemti sau de la romani?

Auto

Cum alegem portalul pentru a face chestionare auto online?

Auto

BlueBox vrea sa fie creierul urmatoarei tale masini inteligente

Sign up for our Newsletter and
stay informed