Management

Cum sa abordezi impresarii?

Ati ajuns in acel punct al carierei dumneavoastra in care un pas normal este cautarea unei firme de impresariat artisti? Atunci inainte de a incepe sa dati telefoane va sfatuim sa cititi urmatoarele sfaturi din acest articol.

  1. Faceti un inventar al intregii dumneavoastra cariere artistica inca din prima zi si pana in prezent. Aceste informatii va vor ajuta sa prezentati o imagine clara a intregii cariere si cu siguranta va fi un amanunt important pentru orice firma de impresari veti contacta. In acest inventar ar fi bine sa includeti o evaluare a cresterii dumneavoastra din ultimii 2 ani, o lista cu peformantele atinse si numarul de spectacole avute. Daca nu ati tinut evidenta acestor informatii, nu este prea devreme pentru a incepe. Pe langa aceste detalii eu as include si vanzarile avute la fiecare spectacol sustinut. Toate aceste informatii contribuie la evaluarea cresterii de la an la an si spectacol de spectacol. Aceste informatii sunt principalul lucru pe care cei fac impresariat artistic doresc sa il afle la inceput daca se gandesc sa investeasca timp si bani in dumneavoastra. Aceasta prezentare spune agentului ca sunteti constient de cresterea dumneavoastra si ca sunteti foarte organizati in ceea ce priveste afacerea condusa.
  2. Creati un set de obiective clare pentru cariera dumneavoastra, termene si proiecte. Majoritatea artistilor cauta un impresar pentru a ii scuti de munca care nu le place, aceea de a da telefoane si a obtine contracte pentru concerte. Uitati-va dupa un impresar care sa iti ridice nivelul performantelor si sa te ajute sa obtii cat mai multe concercte la un tarif crescut. Stabiliti cateva obiective pentru locurile in care vreti sa concertati si prezentati acest lucru eventualilor impresari, nu uitati insa sa specificati si o perioada maxima de timp in care doriti sa realizati obiectivele. Sau de exemplu pe baza informatiilor de anul trecut puteti sa stabiliti faptul ca vanzarile si concertele vor creste cu 20% iar in anult urmator cu inca 20%. Atunci cand prezentati aceste numere unui viitor impresar acesta va stii mult mai repede daca merita sa se implice in proiectul dumneavoastra.
  3. Ultimul pas inainte de a incepe sa sunati firmele de impresari este sa faceti unele cercetari. Nu conteaza cat de bine organizat sau cat de talentat esti dar daca sunati impresari nepotriviti va pierdeti timpul. Exista pe internet foarte multe informatii referitoare la acesti impresari artistici de unde puteti afla date esentiale. De asemenea puteti intreba si printre colegii dumneavoastra si astfel sa obtineti cateva nume si numere de telefon unde sa puteti suna.

Unii impresari nu obtin rezervari decat pentru unele genuri de muzica sau stiluri. Atunci cand cautati impresari uitati-va ca genul pe care dumneavoastra il cantati sa fie compatibil cu cel al impresarilor. Uitati-va pe artistii cu care au deja contract si vedeti pe cine recunoasteti. O alta metoda de a cauta agenti este sa participati la conferinte si la evenimente live. De multe ori impresarii de artisti se folosesc de aceste evenimente pentru a cauta noi talente. Vazand un artist cantand live ii ajuta foarte mult sa se hotarasca daca merita sa investeasca in dumneavoastra, ii ajuta foarte mult reactia spectatorilor.

Ati ajuns in acel punct al carierei dumneavoastra in care un pas normal este cautarea unei firme de impresariat artisti? Atunci inainte de a incepe sa dati telefoane va sfatuim sa cititi urmatoarele sfaturi din acest articol.

Related posts
Management

Cateva idei de motivare a angajatilor unei companii

Management

Managerul de proiect si comunicarea

Management

Cat de mult pot creste actiunile Google?

Management

Avize, autorizatii si licente – informatii importante

Sign up for our Newsletter and
stay informed