Motivational

Cum sa-ti construiesti increderea in tine

Daca nu crezi in tine, lupta e pierduta de la bun inceput. Suntem singurii responsabili pentru construirea increderii in sine. Nu poti depinde mereu de cineva sau sa astepti mereu aprobarea altcuiva. Noi insine trebuie sa ne vedem demni si capabili de a atinge orice obiectiv.

In cele din urma, cum ne vedem noi pe noi insine este mai important decat modul in care oricine altcineva ne vede.

Daca nu vom lucra sa ne iubim si sa ne acceptam pe noi insine, orice ar crede altii nu mai conteaza.

Sfaturi pentru construirea increderii in sine

  • Fii constient de unicitatea ta!

Crede in tine si realizeaza ca esti unic. Nu exista nimeni altcineva ca tine pe aceasta planeta. Nimeni nu are acelasi aspect fizic ca tine, nimeni altcineva nu are aceleasi talente, experiente sau perspective ca tine. Tu esti unic si esti, prin urmare, aici pentru a-ti aduce contributia ta unica. Daca fiecare dintre noi ne-am concentra pe ceea ce putem impartasi si cu ce putem contribui in lume, nu ar exista niciun fel de comparatii, invidii sau regrete.

Atunci cand faci tot ce poti, cu ce este mai bun din ceea ce ai, nu ai cum sa te simti altfel decat bine cu tine insuti si increderea in sine se construieste prin tot ceea ce faci.

Toata lumea are esecuri si obstacole in calea sa. Nu le lasa sa-ti submineze increderea in sine. Trateaza-le ca oportunitati de consolidare si apoi persevereaza. Perseverenta implica vointa de a pune in practica, in mod constant, tot ceea ce ti-ai propus, pentru a deveni mai bun.

Depasirea adversitatii construieste si consolideaza increderea in sine. Cele mai renumite melodii, opere de arta si piese literare au fost realizate de catre cei care au experimentat adancimi de disperare, pierderi si alienare, sentimentul de vid…etc. si le-a invins. Experimentarea tristetii si pierderii, si apoi depasirea lor, da nastere la speranta si triumf. Te face mai puternic si devii mai mult decat ce ai fost.

Stabileste-ti obiective de dezvoltare personala si profesionala si apoi motiveaza-te si lupta pentru a le realiza! Incredere in sine creste atunci cand stii ca poti face tot ceea ce ti-ai pus in minte. Asta te face sa te simti de neoprit.

  • Detaseaza-te de evenimente!

Tu nu esti ceea ce se intampla cu tine sau ceea ce ti se intampla, nici ceea ce cred altii despre tine. Esti ceea ce alegi – o persoana de caracter, demna si increzatoare in sine

Toata lumea simte frica in anumite momente. Curajul si echilibrul consolideaza caracterul si increderea in sine. Infrunta temerile! Daca ti-e teama sa cunosti oameni noi, participa la evenimente sociale, in loc sa stai acasa si sa cedezi in fata fricii. Desigur, te vei simti probabil ciudat in primele cateva situatii noi; cu toate acestea, cu atat iti infrunti mai mult temerile, cu atat vei reusi sa faci fata cu bine situatiei, si, prin urmare, vei avea mai multa incredere in tine.

  • Aspectul fizic placut nu este egal cu increderea in sine.

Unele dintre cele mai attractive persoane din lume sunt nesigure si le lipseste increderea in sine. Marilyn Monroe a fost considerata a fi una dintre cele mai sexy si cele mai frumoase persoane din lume, dar ea nu avea o imagine de sine pozitiva. Ea s-a lasat ghidata gresit de factorii externi, cum ar fi aprobarea celorlalti, pentru a determina valoarea ei de sine. Sa arati bine te-ar putea ajuta sa te simti bine in pielea ta temporar, dar nu este in niciun caz suficient.

Cand esti in forma, in stare buna de sanatate si faci tot ce poti ca sa arati mai bine, nu ai cum decat sa te simti increzator in tine. Este important sa te simti confortabil cu tine insuti.

  • Invata cum sa tii un discurs de incurajare tie insuti

Cu totii avem momentele noastre de indoiala, confuzie si incertitudine. Atunci cand se intampla acest lucru, trebuie sa invatam cum sa ne restabilim increderea in sine. O modalitate este cea de a intelege ca toata lumea trece prin astfel de momente. O alta este sa ne amintim succesele din trecut, sa vizualizam rezultatul dorit, si sa luptam pentru realizarea lui!  Sa-ti plangi de mila nu este o solutie. Sa incerci sa faci ceva practic pentru a iesi din aceasta situatie este cheia depasirii momentelor dificile.

Related posts
EDUCATIEMotivational

Bucura-i pe cei dragi cu citate despre zambet. Transmite-l pe cel potrivit

Motivational

Cea mai citita carte motivationala – De la idee la bani

Sign up for our Newsletter and
stay informed