DIVERSE

Cum sa usuci un buchet de flori

Ai primit vreodata un buchet de flori pe care ai dorit sa-l pastrezi la nesfarsit? Pur si simplu usuca florile din acel buchet(asa cum faceai in copilarie) si conserva frumusetea lor pentru anii ce urmeaza. Nu e greu deloc, ci e chiar o placere.

Pentru a pastra amintirile placute oferite de un buchet de flori, urmeaza acesti 3 pasi simpli:

  1. Desfaceti buchetul de flori si taiati frunzele in exces si chiar tulpina florilor daca este prea lunga. Dupa ce le-ati taiat la dimensiunea dorita nu le lasati deloc in lumina soarelui, pentru a li se pastra culoarea in timpul procesului de ucare. Pe urma aranjati florile precum erau in buchetul initial sau dupa bunul plac si unitile cu o banda de cauciuc sau chiar de scoci.
  2. Gasiti un spatiu intunecat, uscat si aerisit. Un dulap nefolosit ar fi perfect. Legati buchetul de flori de coada cu un siret sau o sfoara si atarnati-le cu sususl in jos. Dupa 2-3 saptamani pueti verifica daca florile s-au uscat. Daca s-au uscat, scoteti-le cu grija din dulap.
  3. Chiar daca pare putin ciudat, dupa ce ati scos florile din dulap stropitile cu putin fixativ de par, dupa care puteti pune florile oriunde doriti.

Florile uscate nu apreciaza lumina solara si nici umezeala, asadar incercati sa le tineti departe de acesti doi factori. In Romania nu prea a luat amploare acest fenomen, insa in strainatate florile uscate sunt un cadou foarte des intalnit.

Florile uscate le puteti pastra fie ca amintire, fie doar de decor incat sa va aminteasca de primavara. Mai jos am sa va ofer cateva imagini cu flori uscate care va vor face sa intelegeti de ce sunt asa de apreciate de straini si…de ce nu, poate chiar de multi dintre romani. Fie ca doriti un buchet de flori uscate, fie ca doriti un simplu buchet de flori cu ajutorul caruia sa va impresionati iubita, floraria florisbuchete.ro va sta la dispozitie.

   

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed