
Desi nu sunt la fel de frecvente ca afectiunile oftalmologice, deficientele de auz sunt intalnite la un procent semnificativ din populatie, mai ales datorita faptului ca apar odata cu inaintarea in varsta. Ignorarea semnalelor ce anunta instalarea acestor afectiuni duce la complicatii severe, pana la pierderea definitiva a auzului.
Este recomandat sa faci o audiograma atunci cand ai chiar si cel mai mic semn al unei probleme de auz. Daca cei din jur iti fac observatii ca vorbesti prea tare sau te uiti la televizor cu sonorul la maxim, ai toate motivele sa faci aceasta analiza. Afla acum mai multe informatii despre rolul ei in diagnosticare.
Descopera daca ai nevoie de un aparat auditiv
Pierderea auzului odata cu inaintarea in varsta este un fenomen firesc, dar care poate influenta in mod considerabil calitatea vietii pacientului si a familei sale. Din fericire, exista solutii la problemele identificate la timp, motiv pentru care este absolut necesar sa te prezinti (in momentul aparitiei primelor simptome), la medic sau la un centru autorizat de protezare auditiva.
Astazi, exista o varietate de aparate auditive de ultima generatie, adaptate la fiecare tip de problema si la stilul de viata al pacientului. Astfel, nu vor mai exista dificultati in conversatie, iar reintegrarea in viata sociala va fi un proces mult mai usor si mai rapid. Achizitia unui aparat auditiv nu se poate face fara o analiza completa, ce presupune realizarea unei audiograme, pe baza careia se constata gradul de severitate al pierderii de auz. Este un control important.
Ce este si cum se interpreteaza o audiograma?
Este o analiza care nu dureaza mai mult de 15 minute, prin care se poate diagnostica in mod corect orice tip de pierdere a auzului. Aceasta analiza permite o identificare rapida, graduala, a stadiului in care se afla pacientul. Se poate constata o pierdere grava, moderata sau usoara a auzului, si interveni astfel cu o solutie personalizata, in functie de starea de fapt. Analiza poate releva, in cel mai bun caz, auz normal. Tehnic vorbind, rezultatul acestei analize auditive este afisat sub forma de grafic. Imaginea arata plaja de sunete pe care pacientul le poate sesiza la diferite frecvente. In urma audiogramei, cu cat mai sus se afla curba obtinuta, mai apropiata de partea superioara a graficului, cu atat mai bun este si auzul. Daca rezultatele se plaseaza, in schimb, in zona inferioara a graficului, atunci vorbim despre pierderile de auz.
La Wesound.ro poti face o analiza auditiva gratuit
Daca ai identificat primele semnale ale deficientelor de auz, te incurajam sa apelezi la experti pentru o analiza completa, care sa releve nevoia sau lipsa nevoii de a purta un aparat auditiv. In acest sens, iti recomandam cel mai bun centru de protezare auditiva, Wesound.ro, cotat cu cele mai bune review-uri.
Compania cu capital romanesc este de peste 6 ani pe piata, timp in care a dobandit o vasta experienta in vanzarea echipamentelor medicale auditive, dar si in asistenta pacientilor. Fie ca ai nevoie de un service aparate auditive sau vrei sa iti faci o audiograma, vei fi consiliat de catre experti si vei primi cele mai bune sfaturi, pentru a constata nivelul pierderii de auz si tipul de aparat auditiv necesar.
Wesound.ro ofera servicii si produse de top, ce au ca scop imbunatatirea vietii oamenilor.
Date de contact:
Telefon/Fax: 031 425 2726
E-mail: office@wesound.ro